Nevjerojatni

Zeleni poduzetnici: Nevjerojatni Goo Green Ozonator

Zeleni poduzetnici: Nevjerojatni Goo Green Ozonator

Zeleni poduzetnici: Nevjerojatni Goo Green Ozonator

Goo Green Ozonator

Ekološki prihvatljiva praksa moguća je u poljoprivredi, a razvojem novih ideja i ustrajnošću to se itekako može postići. Tomu je dokaz i ekipa koja stoji iza projekta Go Green Ozonator kojemu je cilj razviti primjenu ozona kao učinkovite zamjene za pesticide. Cijela priča krenula je od dvije znanstvenice s Agronomije, Helene Virić Gašparić, mag. ing. agr. i doc. dr. sc. Darije Lemić. Kako je to kada radiš ono što voliš, a pritom razmišljaš i djeluješ zeleno, otkrila nam je Helena u zanimljivom razgovoru na koji je odgovarala u avionu dok je s timom putovala u Grčku na kongres! 

Zeleni poduzetnici 

U poduzetničkom svijetu Helena je CEO & Founder tvrtke Green Environmental Research, d.o.o. koja se bavi razvojem novih, ekološki prihvatljivih rješenja za zaštitu bilja u poljoprivredi. Fokus tvrtke su trenutno dva projekta, Go Green Ozonator (kako su se i zvali u fazi razvojnog tima) kroz koji razvijaju primjenu ozona kao učinkovite zamjene za pesticide te Green Carbon Program za poljoprivrednike čiji je cilj vezati atmosferski ugljik u tlu kroz ekološki prihvatljive poljoprivredne prakse. Ujedno je i zaposlena kao asistentica na Sveučilištu u Zagrebu Agronomskom fakultetu, Odsjeku za fitomedicinu, Zavodu za poljoprivrednu zoologiju. 

“Moja znanstvena djelatnost je vezana za primjenu integriranih i bioloških metoda u zaštiti bilja, entomologiju, utvrđivanje rezidua pesticida i ekotoksikologiju.”

Sve ovo, pogodit ćete, njezin radni dan čini pretrpanim, ali dinamičnim i uzbudljivim. Uvijek je u pitanju kombinacija nastave sa studentima, pokoji sastanak, pisanje znanstvenih radova ili projektnih prijava, provođenja pokusa ili odlaska na teren sa svrhom postavljanja pokusa.

“Ni jedan dan mi nije isti,  a biti u polju, s prirodom je i dalje dio koji mi je najdraži! Ono što me posebno oduševljava je ogroman broj novih zanimljivih ljudi koji ulaze u moj život, svatko ostavi neki trag.”

Helena Virić Gašparić

Izlazak iz komfor zone

Kad su osjetili da im u definiranju rješenja treba pomoć kolega iz drugih interdisciplinarnih područja i odlučili su je i potražiti. Prvu priliku su vidjeli u FER-ovom Startup inkubatoru SPOCK koji im je i otvorio vrata u poduzetnički svijet. Nakon toga je uslijedilo sudjelovanje i u ostalim poduzetničkim programima poput BAIF-a i ZICER-ovog Startup Factorija. 

“Svi redom su nam pomogli u razvoju naših ideja i natjerali nas da do krajnjih granica izađemo iz svoje komfor zone.”

Njihova poduzetnička priča traje već godinu dana i čini im se kako ih još uvijek prati početnička sreća. 

“Uložili smo jako puno vremena, truda i volje i to se definitivno isplatilo. Primili smo niz nagrada i potpora, napredovali u razvoju rješenja, sklapanju suradnji i istraživanju. Otvorile su se i brojne zanimljive mogućnosti nevezane uz same naše projekte. Mi ćemo svakako nastaviti slijediti taj put, hrabriji nego prije.”

Najveći im je izazov kvalitetno savladati poduzetničke vještine vođenja tvrtke, pitchanja u ograničenom vremenu i pregovaranja s investitorima. To je skill-set koji ubrzano razvijaju i dodaju svojoj znanstvenoj stručnosti. Svojom prednošću smatraju to što uz sebe imaju cijeli niz stručnjaka i mentora koji imaju odgovore na sve nedoumice. 

“Znanje i vrijeme su najvrjedniji darovi koje vam netko može dati. Naš tim to cijeni iznad svega i možda je to ono što nas izdvaja od ostalih.” – zaključuje Helena! 

Goo Green Ozonator

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Izabela Laura

Nevjerojatna Izabela Laura i njezini odnosi s javnošću

Izabela Laura je vlasnica obrta za odnose s javnošću i komunikaciju Helou. Kreira komunikacije i pozicionira vaš brend na tržištu. 

SAZNAJ VIŠE
Gloria Malin S-PAS

Gloria Malin: Nevjerojatna ljubav prema životinjama

Glorijina ljubav prema životinjama rezultirala je osnivanjem udruge “S-PAS”, zbog koje je od osnutka do sada spašeno stotine i stotine pasa.

SAZNAJ VIŠE
Josipa Zorko i JM Proactive

Nevjerojatni JM Proactive Josipe Zorko

JM Proactive Josipe Zorko se bavi uslugama savjetovanja u financijama, računovodstvu, kontrolingu, digitalizaciji i automatizaciji procesa.

SAZNAJ VIŠE