Nevjerojatni

Snovi su stvarnost Monice Trzun Bosiljkov

Snovi su stvarnost Monice Trzun Bosiljkov

Snovi su stvarnost Monice Trzun Bosiljkov

Monica Trzun Bosiljkov

Dreamhood Wallpapers

Tapete su posljednjih nekoliko godina ponovno doživjele veliki boom u našim interijerima. Posebno ih obožavamo kada dolaze iz vrijednih ruku domaćih kreativaca. Monica Trzun Bosiljkov je medicinska sestra koja je odlučila promijeniti karijeru i otisnuti se u potpuno drugačijem smjeru. Danas je vlasnica brenda Dreamhood Wallpapers. Njezina priča pravi je primjer one stare “sve se može kad se hoće”.

Njezina priča počela je slučajno. Kada je prije dvije godine krenula uređivati dječju sobu na tržištu nije mogla pronaći tapete koje je zamislila, a takve su bile vrlo popularne u ostatku Europe i Americi. 

“Poštarina je u to vrijeme iznosila gotovo jednako kao i tapete. Pomislila sam zašto tako nešto ne bih sama proizvodila i našem tržištu ponudila sasvim novi proizvod?”

Monica je krenula s dječjim tapetama i muralima koji su odmah na početku ostvarili poprilično dobar odaziv kod kupaca. 

“Imala sam znanje u digitalnim alatima potrebnim za stvaranje takvog proizvoda, maštu, te dobar broj pratitelja na Instagramu putem kojeg sam na početku širila glas o proizvodu. Jedno je vuklo drugo i rodio se Dreamhood Wallpapers.”

Dreamhood Wallpapers

Izazovan početak

Monica nije imala pojma o poduzetništvu niti je razmišljala da će se to pretvoriti u pravi posao ili startup, pa je za nju početak, logično, bio izazovan. 

“S obzirom na tu situaciju, odnosno niti dana provedenog u poduzetništvu, tada nisam imala pretjeranu podršku od drugih ljudi, no ja sam iskreno vjerovala u svoj proizvod i posebnost koju daje tržištu.”

I tako je pokazala da se može, pa čak i bez predznanja. Sada njezine tapete ukrašavaju domove diljem Hrvatske i uveseljavaju one najmlađe.

Dreamhood Wallpapers

Primjer kojeg valja slijediti

“Mislim da je jako bitno to što svojim primjerom pokazujem drugima da se zbilja sve može kad se hoće, čak i ako podrška izostane. Ako se nešto istinski želi, postoje alati kojima se to može i ostvariti, samo ih je potrebno pronaći, a to naravno ne ide preko noći.”

Uzbuđenje je kaže kod nje stalno prisutno, kao i anksioznost hoće li nešto uspjeti.

“Ženama u poduzetništvu nije lako. Statistike u većini slučajeva govore kontra nas, ali upravo zato pozitivnim primjerima možemo popraviti lošu statistiku.”

Monica vjeruje svojoj intuiciji, impulzivna je, ali i staložena. Naprijed ju kaže gura želja za učenjem. Ne smatra se hrabrom, ali se ne boji neuspjeha. 

“Smatram da moja eko priča o bajkovitim tapetama treba biti ispričana i da ima veliki potencijal. Svi se sve više okreću ekološkom načinu života. Mislim da je sasvim logično da nam i tapete budu bez plastike i štetnih boja. Da su primjerene za sve ukućane, male i velike, kao i naše kućne ljubimce, a da povrh tih značajnih karakteristika uljepšaju svaki dom diljem svijeta bez pretjerane muke.”

Dreamhood Wallpapers

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Nevjerojatni Petar Slaviček

Petar Slaviček radi programerske projekte s matematičkom pozadinom poput simulacija i sustava za stvaranje slika. Zanima ga računalni vid, umjetna inteligencija i strojno učenje.

SAZNAJ VIŠE
Josipa Galić Može

Jer Josipa Galić Može dizajn!

Mi možemo zato što znamo da možemo. To je otprilike slogan studija za grafički dizajn Može, vlasnice Josipe Galić.

SAZNAJ VIŠE

Nevjerojatna Josipa Zorko

Josipa Zorko osnivačica je konzultantskog društva JM Proactive koje pruža usluge poslovnog savjetovanja, računovodstva, financijskog kontrolinga te stručne edukacije.

SAZNAJ VIŠE
Dario Begonja i Hero Factory tim

Nevjerojatni Dario Begonja i njegov Hero Factory

Dario Begonja je vlasnik agencije Hero Factory. Ono što Hero Factory čini drugačijim od ostalih agencija je to da u cijelom procesu oni postaju dio vašeg tima.

SAZNAJ VIŠE
Nevjerojatni Matija Ljevar i Maja Maar

Nevjerojatni Matija Ljevar i Maja Maar

Studio Mood bavi se grafičkim i web dizajnom, ilustracijom, web developmentom i SEO optimizacijom. Čine ga Dina Jokanović, Maja Maar i Matija Ljevar.

SAZNAJ VIŠE
Dina Jokanović

Nevjerojatna Dina Jokanović čini webice bržima od vjetra

Dina Jokanović je web developerka koja je SEO optimizacijski guru, bolesni perfekcionist za brzinu web stranica i njihov usability.

SAZNAJ VIŠE