Nevjerojatni

Pet nevjerojatnih mladih poduzetnika dobilo potporu

Pet nevjerojatnih mladih poduzetnika dobilo potporu

Pet nevjerojatnih mladih poduzetnika dobilo potporu

ACT Grupa i Raiffeisenbank Hrvatska udružili su snage kako bi podržali mlade, “nevjerojatne” poduzetnike i dali im podršku u razvoju poduzeća i nastupu na tržištu. Odabrano je prvih pet poduzeća koji ulaze u program Nevjerojatni, novi program podrške poduzetnicima do 35 godina starosti. To su Enchant2, Hangovers Happenings, Opet njih dvije, Proditus te Terrible Creations.

Programi podrške impact poduzetnicima

ACT Grupa je potporna organizacija čiji su su programi već duži niz godina usmjereni onim poduzetnicima koji uz financijski ostvaruju i pozitivni povrat za društvo i zajednicu (tzv. impact poduzetnici). Razumijevanje i podršku za svoj rad dobila je i u novom strateškom partneru, Raiffeisenbank Hrvatska, s kojim smo pokrenuli novi program Nevjerojatni.

„Na platformi Nevjerojatni.hr dijelimo inspirativne poduzetničke priče pa pozivamo sve uspješne mlade poduzetnike da nam se jave kako bismo ispričali i njihove. Sretni smo što je RBA prepoznala inicijativu i istu odlučila financijski podržati. Time su omogućili da uz vidljivost i podršku, poduzetnicima omogućimo i sredstva potrebna za jačanje poslovanja.”

objasnila je Ana Brigović, voditeljica poslovnog razvoja u ACT Grupi.

Poziv za prvu generaciju poduzetnika koji će biti podržani kroz program bio je otvoren tijekom svibnja, a na njega se prijavio 81 poduzetnik i poduzetnica starosti do 35 godina iz 38 gradova i mjesta širom Hrvatske.

“Od 23 finalista s kojima su obavljeni razgovori tijekom drugog selekcijskog kruga bilo je iznimno teško odabrati dobitnike pošto su svi ti poduzetnici i poduzetnice uistinu nevjerojatni“,

kaže Brigović.

“Birali smo po kriterijima mindseta – zrelost, potencijal za rast, strast i ostali magični sastojci koji čine poduzetnika. Svima koje nismo ove godine odabrali poručujemo da se jave opet.”

Mentorstvo, vaučer i zajednica

Program traje do kraja godine, a tijekom tog perioda dobitnici Enchant2, Hangovers Happenings, Opet njih dvije, Proditus i Terrible Creations dobit će podršku u vidu mentorstva za razvoj poduzeća od strane iskusnih profesionalaca iz mentorske mreže ACT Grupe i stručnjaka iz Raiffeisenbank Hrvatska. Osim toga, svi odabrani timovi dobit će vaučer u vrijednosti 5.000 EUR – financijski instrument kojime potičemo suradnju među mladim hrvatskim poduzetnicima. Naime, ovih pet dobitnika proći će s ACT Grupom evaluaciju i identifikaciju potreba u svrhu razvoja i rasta njihovog poslovanja, a sredstva vaučera biti će potrošena namjenski upravo prema identificiranim potrebama.

“Niti jedan početak nije lak, a to najbolje znaju mladi poduzetnici kojima je svaka podrška dobrodošla. Zato sam jako sretan što smo s fantastičnom ekipom iz ACT Grupe osmislili program koji će im pomoći da budu bolji. Program je dobio prve mlade nevjerojatne poduzetnike o kojima će se vjerujem još puno pričati”

istaknuo je Ivan Tolić, voditelj Komunikacija i održivosti iz RBA.

Namjera ACT Grupe je pružiti dugoročnu podršku uključenim poduzetnicima, a u suradnji s Raiffeisenbank Hrvatska svake godine otvarati ovaj program i primati nove korisnike.

Tko su prvi korisnici programa Nevjerojatni?

U nastavku donosimo kratku informaciju o odabranim poduzećima:

 • Enchant2 j.d.o.o., Zagreb, zastupa Martina Fileš
  www.biootisak.com
  Bio Otisak je brand ekoloških proizvoda za vrt koji obuhvaća širok spektar hranjiva i biostimulansa za biljke. Zahvaljujući inovativnim formulacijama primjenom Bio Otisak proizvoda povećava se produktivnost i potiče rast biljaka.

 • Hangovers Happenings d.o.o., Zagreb, zastupa Rino Duboković
  www.museumofhangovers.com
  Muzej Mamurluka na zabavan i interaktivan način vodi posjetitelje kroz ludi provod, ali i osvještava o posljedicama istog, odnosno o štetnom utjecaju alkohola na osobu i društvo. Ovo mjesto obogaćuje turističku i kulturnu ponudu grada, a u skoroj budućnosti trebao bi se nalaziti i u drugim gradovima osim u Zagrebu.

 • Opet njih dvije d.o.o., Zagreb, direktorica Nika Vujević
  www.biljkoborci.com
  Proizvodnja i prodaja jako simpatičnih poklona, za sebe, vaše bližnje ili pak vaše poslovne partnere, dolazi pod brandom Biljkoborci. Biljke u čašici su i edukativne o bilju, postoje opcije jestivog ili ukrasnog bilja, te također nude uslugu personalizacije. Uz webshop Biljkoborci imaju i dućan na zagrebačkoj Trešnjevci.

 • Proditus d.o.o., Solin, zastupa Stjepan Milardović
  www.proditus.eu
  Tvrtka Proditus specijalizirana je za elektro inžinjering, od unutarnje do vanjske rasvjete, održivih izvora energije, ili punionica za električne automobile. Ova mlada tvrtka već je sasvim impresivnog portfelja klijenata i radova pa su tako već osvijetlili parkove, marine i općine diljem Hrvatske.

 • Terrible Creations d.o.o., Zagreb, zastupa Matija Mihoković
  www.terriblecreations.com
  Iz Terrible Creations dolaze uistinu jedinstveni i zabavni teambuildinzi. Ova dosjetljiva tvrtka iz Zagreba nudi teambuilding iskustva bazirana na role playingu. Kroz njihovu facilitaciju u osmišljenim igrama i tematskim scenarijima timovi osnažuju svoje veze i međusobno povjerenje. A osim fizičkih iskustava razvili su i online teambuilding rješenja za pristup radu na daljinu. Uz teambuilding nude i tematske događaje.

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Nevjerojatni Petar Slaviček

Petar Slaviček radi programerske projekte s matematičkom pozadinom poput simulacija i sustava za stvaranje slika. Zanima ga računalni vid, umjetna inteligencija i strojno učenje.

SAZNAJ VIŠE
Monica Trzun Bosiljkov

Snovi su stvarnost Monice Trzun Bosiljkov

Tapete su posljednjih nekoliko godina ponovno doživjele veliki boom. Monica Trzun Bosiljkov je vlasnica brenda Dreamhood Wallpapers.

SAZNAJ VIŠE
Josipa Galić Može

Jer Josipa Galić Može dizajn!

Mi možemo zato što znamo da možemo. To je otprilike slogan studija za grafički dizajn Može, vlasnice Josipe Galić.

SAZNAJ VIŠE

Nevjerojatna Josipa Zorko

Josipa Zorko osnivačica je konzultantskog društva JM Proactive koje pruža usluge poslovnog savjetovanja, računovodstva, financijskog kontrolinga te stručne edukacije.

SAZNAJ VIŠE
Dario Begonja i Hero Factory tim

Nevjerojatni Dario Begonja i njegov Hero Factory

Dario Begonja je vlasnik agencije Hero Factory. Ono što Hero Factory čini drugačijim od ostalih agencija je to da u cijelom procesu oni postaju dio vašeg tima.

SAZNAJ VIŠE
Nevjerojatni Matija Ljevar i Maja Maar

Nevjerojatni Matija Ljevar i Maja Maar

Studio Mood bavi se grafičkim i web dizajnom, ilustracijom, web developmentom i SEO optimizacijom. Čine ga Dina Jokanović, Maja Maar i Matija Ljevar.

SAZNAJ VIŠE