Nevjerojatni

Pet nevjerojatnih mladih poduzetnika dobilo potporu

Pet nevjerojatnih mladih poduzetnika dobilo potporu

Pet nevjerojatnih mladih poduzetnika dobilo potporu

ACT Grupa i Raiffeisenbank Hrvatska udružili su snage kako bi podržali mlade, “nevjerojatne” poduzetnike i dali im podršku u razvoju poduzeća i nastupu na tržištu. Odabrano je prvih pet poduzeća koji ulaze u program Nevjerojatni, novi program podrške poduzetnicima do 35 godina starosti. To su Enchant2, Hangovers Happenings, Opet njih dvije, Proditus te Terrible Creations.

Programi podrške impact poduzetnicima

ACT Grupa je potporna organizacija čiji su su programi već duži niz godina usmjereni onim poduzetnicima koji uz financijski ostvaruju i pozitivni povrat za društvo i zajednicu (tzv. impact poduzetnici). Razumijevanje i podršku za svoj rad dobila je i u novom strateškom partneru, Raiffeisenbank Hrvatska, s kojim smo pokrenuli novi program Nevjerojatni.

„Na platformi Nevjerojatni.hr dijelimo inspirativne poduzetničke priče pa pozivamo sve uspješne mlade poduzetnike da nam se jave kako bismo ispričali i njihove. Sretni smo što je RBA prepoznala inicijativu i istu odlučila financijski podržati. Time su omogućili da uz vidljivost i podršku, poduzetnicima omogućimo i sredstva potrebna za jačanje poslovanja.”

objasnila je Ana Brigović, voditeljica poslovnog razvoja u ACT Grupi.

Poziv za prvu generaciju poduzetnika koji će biti podržani kroz program bio je otvoren tijekom svibnja, a na njega se prijavio 81 poduzetnik i poduzetnica starosti do 35 godina iz 38 gradova i mjesta širom Hrvatske.

“Od 23 finalista s kojima su obavljeni razgovori tijekom drugog selekcijskog kruga bilo je iznimno teško odabrati dobitnike pošto su svi ti poduzetnici i poduzetnice uistinu nevjerojatni“,

kaže Brigović.

“Birali smo po kriterijima mindseta – zrelost, potencijal za rast, strast i ostali magični sastojci koji čine poduzetnika. Svima koje nismo ove godine odabrali poručujemo da se jave opet.”

Mentorstvo, vaučer i zajednica

Program traje do kraja godine, a tijekom tog perioda dobitnici Enchant2, Hangovers Happenings, Opet njih dvije, Proditus i Terrible Creations dobit će podršku u vidu mentorstva za razvoj poduzeća od strane iskusnih profesionalaca iz mentorske mreže ACT Grupe i stručnjaka iz Raiffeisenbank Hrvatska. Osim toga, svi odabrani timovi dobit će vaučer u vrijednosti 5.000 EUR – financijski instrument kojime potičemo suradnju među mladim hrvatskim poduzetnicima. Naime, ovih pet dobitnika proći će s ACT Grupom evaluaciju i identifikaciju potreba u svrhu razvoja i rasta njihovog poslovanja, a sredstva vaučera biti će potrošena namjenski upravo prema identificiranim potrebama.

“Niti jedan početak nije lak, a to najbolje znaju mladi poduzetnici kojima je svaka podrška dobrodošla. Zato sam jako sretan što smo s fantastičnom ekipom iz ACT Grupe osmislili program koji će im pomoći da budu bolji. Program je dobio prve mlade nevjerojatne poduzetnike o kojima će se vjerujem još puno pričati”

istaknuo je Ivan Tolić, voditelj Komunikacija i održivosti iz RBA.

Namjera ACT Grupe je pružiti dugoročnu podršku uključenim poduzetnicima, a u suradnji s Raiffeisenbank Hrvatska svake godine otvarati ovaj program i primati nove korisnike.

Tko su prvi korisnici programa Nevjerojatni?

U nastavku donosimo kratku informaciju o odabranim poduzećima:

 • Enchant2 j.d.o.o., Zagreb, zastupa Martina Fileš
  www.biootisak.com
  Bio Otisak je brand ekoloških proizvoda za vrt koji obuhvaća širok spektar hranjiva i biostimulansa za biljke. Zahvaljujući inovativnim formulacijama primjenom Bio Otisak proizvoda povećava se produktivnost i potiče rast biljaka.

 • Hangovers Happenings d.o.o., Zagreb, zastupa Rino Duboković
  www.museumofhangovers.com
  Muzej Mamurluka na zabavan i interaktivan način vodi posjetitelje kroz ludi provod, ali i osvještava o posljedicama istog, odnosno o štetnom utjecaju alkohola na osobu i društvo. Ovo mjesto obogaćuje turističku i kulturnu ponudu grada, a u skoroj budućnosti trebao bi se nalaziti i u drugim gradovima osim u Zagrebu.

 • Opet njih dvije d.o.o., Zagreb, direktorica Nika Vujević
  www.biljkoborci.com
  Proizvodnja i prodaja jako simpatičnih poklona, za sebe, vaše bližnje ili pak vaše poslovne partnere, dolazi pod brandom Biljkoborci. Biljke u čašici su i edukativne o bilju, postoje opcije jestivog ili ukrasnog bilja, te također nude uslugu personalizacije. Uz webshop Biljkoborci imaju i dućan na zagrebačkoj Trešnjevci.

 • Proditus d.o.o., Solin, zastupa Stjepan Milardović
  www.proditus.eu
  Tvrtka Proditus specijalizirana je za elektro inžinjering, od unutarnje do vanjske rasvjete, održivih izvora energije, ili punionica za električne automobile. Ova mlada tvrtka već je sasvim impresivnog portfelja klijenata i radova pa su tako već osvijetlili parkove, marine i općine diljem Hrvatske.

 • Terrible Creations d.o.o., Zagreb, zastupa Matija Mihoković
  www.terriblecreations.com
  Iz Terrible Creations dolaze uistinu jedinstveni i zabavni teambuildinzi. Ova dosjetljiva tvrtka iz Zagreba nudi teambuilding iskustva bazirana na role playingu. Kroz njihovu facilitaciju u osmišljenim igrama i tematskim scenarijima timovi osnažuju svoje veze i međusobno povjerenje. A osim fizičkih iskustava razvili su i online teambuilding rješenja za pristup radu na daljinu. Uz teambuilding nude i tematske događaje.

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Nevjerojatni Josip i njegova Cornuta

Josip Popčević je veoma smirena osoba. Kada ga upoznate, prvo što vam zapadne za oko je da su svaka riječ i pokret odmjereni. Kada ga …

SAZNAJ VIŠE
Marko Sinovčić - FoodBeyonders

Nevjerojatni Marko i njegovi FoodBeyonders

Marko Sinovčić je osnivač i vlasnik tvrtke Foodbeyonders. Bavi se proizvodnjom proteinskih pločica te coachingom za one koji žele promijeniti navike i poboljšati zdravlje. Uz to je i fitness trener. Finalist je prve generacije programa Nevjerojatni.

SAZNAJ VIŠE
ACT Grupa

Snaga zajednice

Time se ističe snaga i doprinos zajednice. Vrlo slični principi su i osnovica inovacije i ekonomskog rasta. Naime najvažnije odrednice koje vode u rast su izmjena znanja bez barijera…

SAZNAJ VIŠE
Denis Petričević i CrossFit Zrinski

Nevjerojatni Denis i njegov CrossFit Zrinski

Nismo htjeli ići preširoko i nuditi više različitih vrsta treninga i biti osrednji u svemu. Odlučili smo se usko specijalizirati i biti najbolji u tome.

SAZNAJ VIŠE
MladiRade logo

Nevjerojatni MladiRade

Oni su tim koji se sastoji od petero entuzijastičnih srednjoškolaca. Dolaze iz Kutine i svi su učenici 3. razreda Srednje škole Tina Ujevića.

SAZNAJ VIŠE
Danira Glavinić (Dada&Rocco)

Nevjerojatna Danira

Danira Glavinić, visoka i nasmijana. Mi dole u dalmaciji to zovemo faca od žene. To vam znači da se tu stvarno ima čemu divit…

SAZNAJ VIŠE