Peekator: tržište na dlanu i ekranu

Peekator je tvrtka koja se bavi istraživanjem tržišta. Sam uvid i poticaj da se baš time bave došao im je upravo od samog tržišta. Isprva, tvrtka koju je Marin Mrša pokrenuo, bavila se nečim sasvim drugim. Peekator je bio, recimo, Uber za mystery shopping. Ali nakon 500+ mailova i mjeseci ustrajanja, ispostavilo se da nema kupaca za takvo nešto.

Možda nije uspjelo jer nisu imali istraživanje tržišta. Iznimno često poduzetnici početnici krenu iz vlastitih pretpostavki pa nauče pokušajem i pogreškom. Ponukan iskustvom neuspjeha Marin je istražio tržište i uvidio da postoji ogromni potencijal upravo u samoj industriji istraživanja.

Peekator

Princip agilnosti

Peekator je platforma za brzo i agilno istraživanje, gdje klijenti u roku od 24 sata mogu testirati svoje hipoteze. Misija Peekatora je svijet gdje poslovanja donose svoje odluke na stvarnim uvidima. Tako da brzo, agilno i često provode istraživanja i testiraju svoje zamisli i odluke sa stvarnim kupcima, prije nego djeluju po istima. Ponašanja i afiniteti kupaca se brzo mijenjaju, na mjesečnoj bazi. Zato je vrlo korisno imati automatizirani servis gdje samo unesete koju pretpostavku, validirate i dobijete odgovor unutar 24 sata. 

Mnoge tvrtke navikle su raditi istraživanja rijetko, primjerice godišnje, i to na način da s tim jednim ispitivanjem pokušaju saznati sve. Tim pristupom se ne dolazi do jasnih i fokusiranih uvida, niti postoje inputi potrebni za brza poboljšanja i brzu prilagodbu tržištu. Koliko je agilni pristup vrijedniji i korisniji potvrđuju i veliki i lojalni klijenti koje Peekator broji.

Marin Mrša - Peekator

Mlada tvrtka koja raste 

U Peekatoru je danas 9 zaposlenih, oko kojih se Marin maksimalno trudi da budu sretni i zadovoljni. On s ponosom ističe da radi s ljudima koji su bolji od njega i koji njegovu viziju mogu provesti u djelo. Zaštitnički nastrojen, Marin priča o tome koliko ne voli naziv “šef”:

“Izbjegavam i titule, nego me zovu Marin. Mislim da ja trebam slušat ljude i biti na usluzi njima. Moja je zadaća da je njima što bolje, da oni budu što bolji na poslu tako da im očistim sve ono što ih sputava. I omogućim im da kroz taj posao izgrade i sebe.”

Tvrtka je nedavno dobila priznanje i industrije u kojoj posluje pa je Peekator svrstan među top 10 projekata na svjetskoj razini od strane ESOMARA. Sigurni smo da će tvrtka rasti i dalje.

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Ivan Jakubi i Darijan Kosić - Today's Games

ReSetna je nova videoigra koju razvija Today’s Games

ReSetna je nova videoigra koju razvijaju Darijan Kosić te Ivan Jakubi. Planiraju prodati 500 do 700 tisuća primjeraka.

SAZNAJ VIŠE
Digicyte tim

Nevjerojatni Digicyte i njihov skener Marvin

Digicyte tim radi na razvoju skenera za digitalizaciju tkiva u medicini te na softverskim rješenjima za kvantifikaciju parametara.

SAZNAJ VIŠE
Nades Design

NADES Design nudi potpuno održiv i inovativan pristup u proizvodnji biljnih pripravaka

Nades Design su 7 znanstvenica s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Razvijaju prirodna zelena otapala i biljne pripravke za industriju.

SAZNAJ VIŠE