Nevjerojatni Sinapsus: Za rehabilitaciju s osmijehom

Sinapsus Dora Marinić

Sinapsus je kabinet za edukacijsko-rehabilitacijsku podršku. Magistre edukacijske rehabilitacije Lana, Marija i Dora rade na poticanju razvoja u ranoj dječjoj dobi te poučavaju o pravilnom postupanju s djecom te odraslima kojima je potrebna rehabilitacija.

Za rehabilitaciju s osmijehom

Ova vrijedna ekipa radi procjene, planove i terapije za djecu s neurorazvojnim teškoćama i rizikom. Rade i s odraslima s dijagnosticiranim oštećenjima uslijed traume. Osim rehabilitacijom bave se i edukacijom. Kod njih možete preventivno učiti na edukativnim radionicama za djecu i obitelji u suradnji s različitim stručnjacima. Od prehrane do baby handlinga. Za sve to treba puno kave, kaže nam Dora Marinić, osnivačica Sinapsusa.

“Moj radni dan ovisi o tome je li neki projekt u tijeku ili priprema za isti, ali otprilike se sastoji od puno učenja, kreiranja sadržaja, komunikacije s računovodstvom i suradnicima i direktnog rada s klijentima.”

Dora je radila u školi sa skupinama djece i zaključila da je njezin smjer poduzetništvo, iako vjeruje da je svaki posao zahtjevan na svoj način. 

“Sve je do naših interesa, vještina i kapaciteta. Bez obzira na rizike, neizvjesnosti i sve možda negativno što za poduzetnike nose izazovna vremena, ne bih nikada mijenjala ovu poziciju.”

Sinapsus Dora Marinić

Spoj praktičnog i znanstvenog

Dora vjeruje kako je svaki poduzetnik i svako poduzeće, bez obzira na sličnost ili jednakost djelatnosti, poseban i drugačiji od drugih. Ono što nas čini drugačijima je naša osobnost.

“Vjerujem da je ovo što radim definirano mojim osobinama i stavom, a to su vedrina, direktnost, toplina i susretljivost s jedne te organiziranost, točnost i savjesnost s druge strane.”

Kao najveću vrijednost istaknula je spoj praktičnog i znanstvenog rada.

“Iako jedno bez drugog ne ide, rijetki su poduzetnici koji se odvaže plivati u obje vode. To je često zahtjevno i iscrpljujuće, ali je definitivno nešto što pozicionira moj osobni rad, ali i rad Sinapsusa.”

Kod svog posla najviše voli promjene.

“Obožavam i potpuno sam zaljubljena u činjenicu da ovo što radim sada i način na koji radim ne mora biti jednako za godinu, dvije ili pet. Svaka promjena u poslovanju, novi projekt ili ideja, u meni izaziva leptiriće. Obožavam i činjenicu da ideje koje mi padnu napamet prije spavanja ili dok se tuširam, ne moraju biti samo snovi. U tom trenutku znam da ako se kroz razradu pokaže da su izvedive, praktične i isplative da će biti provedene. I brojne već doista jesu”.

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Ivan Jakubi i Darijan Kosić - Today's Games

ReSetna je nova videoigra koju razvija Today’s Games

ReSetna je nova videoigra koju razvijaju Darijan Kosić te Ivan Jakubi. Planiraju prodati 500 do 700 tisuća primjeraka.

SAZNAJ VIŠE
Digicyte tim

Nevjerojatni Digicyte i njihov skener Marvin

Digicyte tim radi na razvoju skenera za digitalizaciju tkiva u medicini te na softverskim rješenjima za kvantifikaciju parametara.

SAZNAJ VIŠE
Nades Design

NADES Design nudi potpuno održiv i inovativan pristup u proizvodnji biljnih pripravaka

Nades Design su 7 znanstvenica s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Razvijaju prirodna zelena otapala i biljne pripravke za industriju.

SAZNAJ VIŠE