Nevjerojatni

Nevjerojatni Matija Ljevar i Maja Maar

Nevjerojatni Matija Ljevar i Maja Maar

Nevjerojatni Matija Ljevar i Maja Maar

Nevjerojatni Matija Ljevar i Maja Maar

Najviše “volim” kad me netko dovoljno zainteresira pa ga idem izguglati, a sve što mi internet nudi krnje su web stranice na kojima ne samo da se ne mogu snaći, već izgubim volju za životom. Studio Mood tu je da takve scenarije spriječi (i jako im dobro ide). Njihov spektar proizvoda čine: grafički i web dizajn, ilustracija, web development i SEO optimizacija. Sami za sebe kažu da je njihov posao da se igraju i shvaćaju ga jako ozbiljno. Upoznajte Nevjerojatne Maju, Matiju te njihovu esencijalnu vanjsku suradnicu Dinu.

Studio se dogodio dosta spontano, a tako i raste. Na većini aktualnih projekata u ovom trenutku dedicirano radi tročlani tim kojeg čine Dina Jokanović, Maja Maar i Matija Ljevar.

Zahtjevnost dobre web stranice

“Ovisno o specifičnim potrebama svakog projekta često surađujemo s dosta širim spektrom prekrasnih stručnjaka koji znaju neke stvari koje mi ne znamo. Struktura je horizontalna, svi članovi studija su ravnopravni. Tehnički gledano, mi smo nekoliko obrtnika različitih vještina i interesa, ali sličnih senzibiliteta i radne etike. Poznajemo se godinama, prijatelji smo i svi smo svojevrsni prebjezi iz produkcije.

Matija je još u fakultetskim danima uz produkcijske poslove učio web development, dok je Maja je nakon faksa danju radila na filmskim festivalima, a kao ilustratorica noću. A njihova Dina radila je kao producentica u raznim udrugama u nevladinom sektoru.

Zašto web dizajn 

“Svi smo se, iz raznih razloga, otprilike u isto vrijeme odlučili posvetiti onome što nas više veseli i već smo imali izgrađene mreže kontakata i klijenata, što je u samom početku puno značilo. 2018. smo uz poticaj Zavoda za Zapošljavanje svo troje otvorili vlastite obrte.

Većinom su za ekranima i rade iz u dobnosti vlastite pidžame, ali nastoje se, koliko god je to moguće, malo odmaknuti od plavog svijetla. Sve je stvar vježbe, poručuju svima koji žele slijediti njihov primjer i otisnuti se u poduzetništvo. 

Prednosti poduzetništva

“Svo troje imamo iskustvo rada u prekarijatu. Takvi poslovi te naviknu na autorske ugovore i neizvjesnost, vječne radne dane, nerazumne rokove, nestalna primanja i ostale radosti kapitalizma. No, naviknu te i na određenu vrstu slobode i samoupravljanja.  Poduzetništvo nam dopušta da pažljivije biramo projekte i imamo apsolutnu kontrolu nad vlastitim vremenom i resursima, što kao kreativci iznimno cijenimo. Druga strana uključuje mnoštvo administrativnih zadataka, planiranja i promišljanja, pregovora i ostalih ne baš tako zabavnih stvari koje su neizbježan dio poslovanja.”

Ove godine su uveli i koncept radnog vremena (iako implementacija te ideje povremeno zapne), a zezaju se da je to što rade skupa jedina prilika da se vide. 

“Balansiramo slabo, s povremenim sunčanim razdobljima. S vremenom sve bolje. Možda je dio problema to što stvarno volimo svoj posao i često zaboravimo na vrijeme dok smo u procesu rada, pa se ponekad moramo podsjetiti da vani postoji cijeli svijet.

Studio Mood

Biramo s kim surađujemo

Nastoje birati projekte oko kojih su entuzijastični, a strah od neuspjeha gledaju kao mali dio svakodnevnih autorskih procesa. 

“Ovo je sjajno! – ovo je grozno! – zašto se uopće bavim ovim poslom? – ja sam bog!” 

Poduzetništvo je samo po sebi zastrašujuće i uzbuđujuće, a iziskuje preuzimanje odgovornosti za sebe, a ponekad i svoje zaposlenike. Toga je svjesna i ekipa Studio Mood.

“U toj poziciji postaješ svjesniji izazova i ograničenja s kojima se ostali obrtnici i firme muče. Uvelike možemo pomoći jedni drugima preporukama i umrežavanjem, što ne iziskuje baš veliki trud. Čvrsto vjerujemo da svatko od nas može popraviti svoje okruženje, počevši od vlastite mikro razine.

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Nevjerojatni Petar Slaviček

Petar Slaviček radi programerske projekte s matematičkom pozadinom poput simulacija i sustava za stvaranje slika. Zanima ga računalni vid, umjetna inteligencija i strojno učenje.

SAZNAJ VIŠE
Monica Trzun Bosiljkov

Snovi su stvarnost Monice Trzun Bosiljkov

Tapete su posljednjih nekoliko godina ponovno doživjele veliki boom. Monica Trzun Bosiljkov je vlasnica brenda Dreamhood Wallpapers.

SAZNAJ VIŠE
Josipa Galić Može

Jer Josipa Galić Može dizajn!

Mi možemo zato što znamo da možemo. To je otprilike slogan studija za grafički dizajn Može, vlasnice Josipe Galić.

SAZNAJ VIŠE

Nevjerojatna Josipa Zorko

Josipa Zorko osnivačica je konzultantskog društva JM Proactive koje pruža usluge poslovnog savjetovanja, računovodstva, financijskog kontrolinga te stručne edukacije.

SAZNAJ VIŠE
Dario Begonja i Hero Factory tim

Nevjerojatni Dario Begonja i njegov Hero Factory

Dario Begonja je vlasnik agencije Hero Factory. Ono što Hero Factory čini drugačijim od ostalih agencija je to da u cijelom procesu oni postaju dio vašeg tima.

SAZNAJ VIŠE
Dina Jokanović

Nevjerojatna Dina Jokanović čini webice bržima od vjetra

Dina Jokanović je web developerka koja je SEO optimizacijski guru, bolesni perfekcionist za brzinu web stranica i njihov usability.

SAZNAJ VIŠE