Nevjerojatni Marin

Marin Mrša: srčan i poduzetan

Marin Mrša je pojava, visok je, fit je. I naravno kompletna je slatkica. Topao, drag i nježan. Iz Šibenika doselio u Zagreb pokrenuti firmu s 26. Danas, s njegovih 30, Marin Mrša je od strane Green Booka među top 16 ljudi u industriji istraživanja tržišta. I naš časopis Lider ga je svrstao na 30 ispod 30 listu prošle godine. Pratimo ga i mi, ne samo zbog potencijala koji je ogroman već i zato što od njega baš puno možemo naučiti

Marin Mrša

Ako vam treba ikakav insight o tržištu javite mu se jer Marin iznimno dobro shvaća i radi istraživanje (tvrdim na osnovu toga da sam godinama učila istraživati kako bih stekla znanstveno zvanje). Od pravilno postavljene hipoteze do pristupa relevantnom skupu ispitanika, pa obrada prikupljenih podataka i sami izvještaji. Peekator je usluga visoke kvalitete. Ako vam treba sparing za kickbox i netko da vas mentorira u tome, isto mu se javite jer Marin je i prvak kickboxinga!

Kaže mi da se ne sjeća što je htio biti dok je bio mali. Ali da se jako dobro sjeća i urezalo mu se da treba težiti stabilnom zaposlenju. Izabrati struku koja je tražena. Naći posao koji je dobro plaćen. Takav posao je i našao, prvo je nakon faksa otišau u Tursku u Dogus Grupu na praksu, pa se potom zaposlio u D-Resort Šibenik. Ambicija je velika u Marinu. Ne čudi da se desilo to da mu je korporativno okruženje donekle bilo sputavajuće. Uz podršku tadašnje djevojke, današnje supruge, odvažio se zakoračiti u vlastiti posao. Dogusov resort je tako postao prvi klijent tvrtke Peekator. Danas kaže da mu je žao što nije puno mlađi krenuo u poduzetništvo.

Nevjerojatna ustrajnost 

Ono što ne smijemo previdjeti je Marinova ustrajnost. On kao da je utjelovljenje ustrajnosti. Kaže:

“…mogu garantirati kod sebe da ću svaki dan raditi na stvarima koje sam zacrtao i to je bez upitnika.”

Od sporta do posla on disciplinirano i predano radi, uči. Kad vidi da iole malo stvari idu naprijed, on posvećeno ustraje u tome i gura koliko god treba do rezultata. Nema sumnje da će u životu napraviti nešto veliko jer kako i sam kaže u poduzetništvo možeš u 10 godina uraditi značajne stvari. Što je odlična lekcija o perspektivi. Mi, ljudi, smo svi malo krivo kalibrirani, pa smo nestrpljivi, zamišljamo da se stvari mijenjaju puno brže nego što je to uistinu tako. Često se precijenimo i mislimo da će rezultati isto doći odmah. Otrežnjujuće je pričati s 30 godišnjim poduzetnikom koji te podsjeti da:

“Rezultati će možda doći sutra, možda preksutra, možda za godinu dana, možda za 2, možda za 5… Možda nećete u godinu-dvije, ali za 10, ako ste uporni, mislim da se u poduzetništvu može napraviti puno.”

“Za mene riječ fail jednostavno ne postoji u rječniku”

nastavlja Marin. Svjestan je da je poduzetništvo riskantno:

“Postoji veliki poslovni rizik od neuspjeha. Od toga da te firme i neće biti. od toga da su godine otišle, a da mi napravili ništa nismo. No ja se opet vraćam na to da i ostanem bez svega, da Peekator propadne, nikad ne bih na to gledao kao na fail, nego jednostavno stepenicu koju sam trebao proći. Sve ono što sam ja prošao u zadnje 3 i pol godine u Peekatoru, meni se čini kao da su prošla desetljeća. Znanja koja sam ja stekao kroz Peekator, kroz projekte, kroz ljude s kojima radim, ja stvarno ne znam gdje bih to stekao. S tim znanjem i svime što smo ovdje stekli, ja mislim da mogu beskonačno drugih vrata otvoriti.”

Ja mu vjerujem na riječ jer sam i sama svjedok koliko on uči i napreduje.

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Ivan Jakubi i Darijan Kosić - Today's Games

ReSetna je nova videoigra koju razvija Today’s Games

ReSetna je nova videoigra koju razvijaju Darijan Kosić te Ivan Jakubi. Planiraju prodati 500 do 700 tisuća primjeraka.

SAZNAJ VIŠE
Digicyte tim

Nevjerojatni Digicyte i njihov skener Marvin

Digicyte tim radi na razvoju skenera za digitalizaciju tkiva u medicini te na softverskim rješenjima za kvantifikaciju parametara.

SAZNAJ VIŠE
Nades Design

NADES Design nudi potpuno održiv i inovativan pristup u proizvodnji biljnih pripravaka

Nades Design su 7 znanstvenica s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Razvijaju prirodna zelena otapala i biljne pripravke za industriju.

SAZNAJ VIŠE