Nevjerojatni

Nevjerojatni Marin

Nevjerojatni Marin

Nevjerojatni Marin

Marin Mrša: srčan i poduzetan

Marin Mrša je pojava, visok je, fit je. I naravno kompletna je slatkica. Topao, drag i nježan. Iz Šibenika doselio u Zagreb pokrenuti firmu s 26. Danas, s njegovih 30, Marin Mrša je od strane Green Booka među top 16 ljudi u industriji istraživanja tržišta. I naš časopis Lider ga je svrstao na 30 ispod 30 listu prošle godine. Pratimo ga i mi, ne samo zbog potencijala koji je ogroman već i zato što od njega baš puno možemo naučiti

Marin Mrša

Ako vam treba ikakav insight o tržištu javite mu se jer Marin iznimno dobro shvaća i radi istraživanje (tvrdim na osnovu toga da sam godinama učila istraživati kako bih stekla znanstveno zvanje). Od pravilno postavljene hipoteze do pristupa relevantnom skupu ispitanika, pa obrada prikupljenih podataka i sami izvještaji. Peekator je usluga visoke kvalitete. Ako vam treba sparing za kickbox i netko da vas mentorira u tome, isto mu se javite jer Marin je i prvak kickboxinga!

Kaže mi da se ne sjeća što je htio biti dok je bio mali. Ali da se jako dobro sjeća i urezalo mu se da treba težiti stabilnom zaposlenju. Izabrati struku koja je tražena. Naći posao koji je dobro plaćen. Takav posao je i našao, prvo je nakon faksa otišau u Tursku u Dogus Grupu na praksu, pa se potom zaposlio u D-Resort Šibenik. Ambicija je velika u Marinu. Ne čudi da se desilo to da mu je korporativno okruženje donekle bilo sputavajuće. Uz podršku tadašnje djevojke, današnje supruge, odvažio se zakoračiti u vlastiti posao. Dogusov resort je tako postao prvi klijent tvrtke Peekator. Danas kaže da mu je žao što nije puno mlađi krenuo u poduzetništvo.

Nevjerojatna ustrajnost 

Ono što ne smijemo previdjeti je Marinova ustrajnost. On kao da je utjelovljenje ustrajnosti. Kaže:

“…mogu garantirati kod sebe da ću svaki dan raditi na stvarima koje sam zacrtao i to je bez upitnika.”

Od sporta do posla on disciplinirano i predano radi, uči. Kad vidi da iole malo stvari idu naprijed, on posvećeno ustraje u tome i gura koliko god treba do rezultata. Nema sumnje da će u životu napraviti nešto veliko jer kako i sam kaže u poduzetništvo možeš u 10 godina uraditi značajne stvari. Što je odlična lekcija o perspektivi. Mi, ljudi, smo svi malo krivo kalibrirani, pa smo nestrpljivi, zamišljamo da se stvari mijenjaju puno brže nego što je to uistinu tako. Često se precijenimo i mislimo da će rezultati isto doći odmah. Otrežnjujuće je pričati s 30 godišnjim poduzetnikom koji te podsjeti da:

“Rezultati će možda doći sutra, možda preksutra, možda za godinu dana, možda za 2, možda za 5… Možda nećete u godinu-dvije, ali za 10, ako ste uporni, mislim da se u poduzetništvu može napraviti puno.”

“Za mene riječ fail jednostavno ne postoji u rječniku”

nastavlja Marin. Svjestan je da je poduzetništvo riskantno:

“Postoji veliki poslovni rizik od neuspjeha. Od toga da te firme i neće biti. od toga da su godine otišle, a da mi napravili ništa nismo. No ja se opet vraćam na to da i ostanem bez svega, da Peekator propadne, nikad ne bih na to gledao kao na fail, nego jednostavno stepenicu koju sam trebao proći. Sve ono što sam ja prošao u zadnje 3 i pol godine u Peekatoru, meni se čini kao da su prošla desetljeća. Znanja koja sam ja stekao kroz Peekator, kroz projekte, kroz ljude s kojima radim, ja stvarno ne znam gdje bih to stekao. S tim znanjem i svime što smo ovdje stekli, ja mislim da mogu beskonačno drugih vrata otvoriti.”

Ja mu vjerujem na riječ jer sam i sama svjedok koliko on uči i napreduje.

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Izabela Laura

Nevjerojatna Izabela Laura i njezini odnosi s javnošću

Izabela Laura je vlasnica obrta za odnose s javnošću i komunikaciju Helou. Kreira komunikacije i pozicionira vaš brend na tržištu. 

SAZNAJ VIŠE
Gloria Malin S-PAS

Gloria Malin: Nevjerojatna ljubav prema životinjama

Glorijina ljubav prema životinjama rezultirala je osnivanjem udruge “S-PAS”, zbog koje je od osnutka do sada spašeno stotine i stotine pasa.

SAZNAJ VIŠE
Josipa Zorko i JM Proactive

Nevjerojatni JM Proactive Josipe Zorko

JM Proactive Josipe Zorko se bavi uslugama savjetovanja u financijama, računovodstvu, kontrolingu, digitalizaciji i automatizaciji procesa.

SAZNAJ VIŠE