Nevjerojatni

Nevjerojatni Marin

Nevjerojatni Marin

Marin Mrša: srčan i poduzetan

Marin Mrša je pojava, visok je, fit je. I naravno kompletna je slatkica. Topao, drag i nježan. Iz Šibenika doselio u Zagreb pokrenuti firmu s 26. Danas, s njegovih 30, Marin Mrša je od strane Green Booka među top 16 ljudi u industriji istraživanja tržišta. I naš časopis Lider ga je svrstao na 30 ispod 30 listu prošle godine. Pratimo ga i mi, ne samo zbog potencijala koji je ogroman već i zato što od njega baš puno možemo naučiti

Marin Mrša

Ako vam treba ikakav insight o tržištu javite mu se jer Marin iznimno dobro shvaća i radi istraživanje (tvrdim na osnovu toga da sam godinama učila istraživati kako bih stekla znanstveno zvanje). Od pravilno postavljene hipoteze do pristupa relevantnom skupu ispitanika, pa obrada prikupljenih podataka i sami izvještaji. Peekator je usluga visoke kvalitete. Ako vam treba sparing za kickbox i netko da vas mentorira u tome, isto mu se javite jer Marin je i prvak kickboxinga!

Kaže mi da se ne sjeća što je htio biti dok je bio mali. Ali da se jako dobro sjeća i urezalo mu se da treba težiti stabilnom zaposlenju. Izabrati struku koja je tražena. Naći posao koji je dobro plaćen. Takav posao je i našao, prvo je nakon faksa otišau u Tursku u Dogus Grupu na praksu, pa se potom zaposlio u D-Resort Šibenik. Ambicija je velika u Marinu. Ne čudi da se desilo to da mu je korporativno okruženje donekle bilo sputavajuće. Uz podršku tadašnje djevojke, današnje supruge, odvažio se zakoračiti u vlastiti posao. Dogusov resort je tako postao prvi klijent tvrtke Peekator. Danas kaže da mu je žao što nije puno mlađi krenuo u poduzetništvo.

Nevjerojatna ustrajnost 

Ono što ne smijemo previdjeti je Marinova ustrajnost. On kao da je utjelovljenje ustrajnosti. Kaže:

“…mogu garantirati kod sebe da ću svaki dan raditi na stvarima koje sam zacrtao i to je bez upitnika.”

Od sporta do posla on disciplinirano i predano radi, uči. Kad vidi da iole malo stvari idu naprijed, on posvećeno ustraje u tome i gura koliko god treba do rezultata. Nema sumnje da će u životu napraviti nešto veliko jer kako i sam kaže u poduzetništvo možeš u 10 godina uraditi značajne stvari. Što je odlična lekcija o perspektivi. Mi, ljudi, smo svi malo krivo kalibrirani, pa smo nestrpljivi, zamišljamo da se stvari mijenjaju puno brže nego što je to uistinu tako. Često se precijenimo i mislimo da će rezultati isto doći odmah. Otrežnjujuće je pričati s 30 godišnjim poduzetnikom koji te podsjeti da:

“Rezultati će možda doći sutra, možda preksutra, možda za godinu dana, možda za 2, možda za 5… Možda nećete u godinu-dvije, ali za 10, ako ste uporni, mislim da se u poduzetništvu može napraviti puno.”

“Za mene riječ fail jednostavno ne postoji u rječniku”

nastavlja Marin. Svjestan je da je poduzetništvo riskantno:

“Postoji veliki poslovni rizik od neuspjeha. Od toga da te firme i neće biti. od toga da su godine otišle, a da mi napravili ništa nismo. No ja se opet vraćam na to da i ostanem bez svega, da Peekator propadne, nikad ne bih na to gledao kao na fail, nego jednostavno stepenicu koju sam trebao proći. Sve ono što sam ja prošao u zadnje 3 i pol godine u Peekatoru, meni se čini kao da su prošla desetljeća. Znanja koja sam ja stekao kroz Peekator, kroz projekte, kroz ljude s kojima radim, ja stvarno ne znam gdje bih to stekao. S tim znanjem i svime što smo ovdje stekli, ja mislim da mogu beskonačno drugih vrata otvoriti.”

Ja mu vjerujem na riječ jer sam i sama svjedok koliko on uči i napreduje.

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Nevjerojatni Josip i njegova Cornuta

Josip Popčević je veoma smirena osoba. Kada ga upoznate, prvo što vam zapadne za oko je da su svaka riječ i pokret odmjereni. Kada ga …

SAZNAJ VIŠE
Marko Sinovčić - FoodBeyonders

Nevjerojatni Marko i njegovi FoodBeyonders

Marko Sinovčić je osnivač i vlasnik tvrtke Foodbeyonders. Bavi se proizvodnjom proteinskih pločica te coachingom za one koji žele promijeniti navike i poboljšati zdravlje. Uz to je i fitness trener. Finalist je prve generacije programa Nevjerojatni.

SAZNAJ VIŠE
Program Nevjerojatni

Pet nevjerojatnih mladih poduzetnika dobilo potporu

Odabrano je prvih pet poduzeća koji ulaze u program Nevjerojatni, novi program podrške poduzetnicima do 35 godina starosti. To su Enchant2, Hangover Happenings, Opet Njih 2, Proditus te Terrible Creations.

SAZNAJ VIŠE
ACT Grupa

Snaga zajednice

Time se ističe snaga i doprinos zajednice. Vrlo slični principi su i osnovica inovacije i ekonomskog rasta. Naime najvažnije odrednice koje vode u rast su izmjena znanja bez barijera…

SAZNAJ VIŠE
Denis Petričević i CrossFit Zrinski

Nevjerojatni Denis i njegov CrossFit Zrinski

Nismo htjeli ići preširoko i nuditi više različitih vrsta treninga i biti osrednji u svemu. Odlučili smo se usko specijalizirati i biti najbolji u tome.

SAZNAJ VIŠE
MladiRade logo

Nevjerojatni MladiRade

Oni su tim koji se sastoji od petero entuzijastičnih srednjoškolaca. Dolaze iz Kutine i svi su učenici 3. razreda Srednje škole Tina Ujevića.

SAZNAJ VIŠE