Nevjerojatni

Nevjerojatni Fran Penić

Nevjerojatni Fran Penić

Fran Penić

U nizu u sjajnoj ekipi koja radi zanimljive stvari za Muzej mamurluka svakako je i Fran Penić. Na doktoratu je na FER-u. Ondje radi i kao asistent na Zavodu za elektroničke sustave i obradu informacija. Ono što je njegov fah je definitivno elektronika. Znate one klince koji samo hodaju po kući i traže žice koje bi mogli spojiti? Takav je naš Fran.

Zov elektronike od djetinjstva 

“Tehnologija me zanima od malih nogu, od igranja na kompjuteru do rastavljanja starih uređaja koje sam nalazio po kući.”

Za Muzej mamurluka radi dosta interaktivnih izložaka kojima je cilj posjetiteljima na zanimljiv način približiti zabavne i one manje zabavne strane alkohola.

Rino je uglavnom onaj koji smišlja ideje za izloške, nakon čega kroz razgovor dođemo do konačnih specifikacija. Nakon toga uglavnom dolazi odabir komponenata, izrada modela za 3D printanje, elektronika i na kraju programiranje.”

I tako nastaju ti interesantni izlošci.  Uz posao, rad na uređajima za muzej i nekoliko osobnih projekata, Franu ne ostaje previše vremena za baviti se drugim stvarima. U svom zanimanju, kaže, uživa.

Fran Penić - Muzej mamurluka

Ideje u stvarnost, rukama

“Najbolja stvar kod mog zanimanja je mogućnost da pretvorim različite ideje u stvarnost.”

A tih različitih ideja ima mnogo. Jedna od njih je i tema njegovog doktorata: Podvodne senzorske mreže za detekciju ronioca. Fran trenutno uživa u svakoj prilici da njegove ideje dožive realizaciju, a na pitanje gdje se vidi u budućnosti, s osmijehom kaže

“Razmišljat ću o tome kad završim doktorat.”

Muzej mamurluka

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Nevjerojatni Biljkoborci, Marina Andrijašević i Nika Vujević

Vrtlari poduzetnici pokrenuli su biznis iz hobija i osobne fascinacije sjetvom u urbanoj sredini.

SAZNAJ VIŠE
OPG Friščić

Obitelj Friščić leči i tira sve bolesti

Ivan i Karolina su OPG Friščić iz Ludbrega. Uzgajaju češnjak koji pretvaraju u kreativni proizvod.

SAZNAJ VIŠE
Petar Vlahovic gloglo

Automatizirani Petar Vlahović

Petar Vlahović je mladi zadarski poduzetnik koji je razvio inovativni samoposlužni točionik gloglo.

SAZNAJ VIŠE