Nevjerojatni

Nevjerojatni Fran Penić

Nevjerojatni Fran Penić

Nevjerojatni Fran Penić

Fran Penić

U nizu u sjajnoj ekipi koja radi zanimljive stvari za Muzej mamurluka svakako je i Fran Penić. Na doktoratu je na FER-u. Ondje radi i kao asistent na Zavodu za elektroničke sustave i obradu informacija. Ono što je njegov fah je definitivno elektronika. Znate one klince koji samo hodaju po kući i traže žice koje bi mogli spojiti? Takav je naš Fran.

Zov elektronike od djetinjstva 

“Tehnologija me zanima od malih nogu, od igranja na kompjuteru do rastavljanja starih uređaja koje sam nalazio po kući.”

Za Muzej mamurluka radi dosta interaktivnih izložaka kojima je cilj posjetiteljima na zanimljiv način približiti zabavne i one manje zabavne strane alkohola.

Rino je uglavnom onaj koji smišlja ideje za izloške, nakon čega kroz razgovor dođemo do konačnih specifikacija. Nakon toga uglavnom dolazi odabir komponenata, izrada modela za 3D printanje, elektronika i na kraju programiranje.”

I tako nastaju ti interesantni izlošci.  Uz posao, rad na uređajima za muzej i nekoliko osobnih projekata, Franu ne ostaje previše vremena za baviti se drugim stvarima. U svom zanimanju, kaže, uživa.

Fran Penić - Muzej mamurluka

Ideje u stvarnost, rukama

“Najbolja stvar kod mog zanimanja je mogućnost da pretvorim različite ideje u stvarnost.”

A tih različitih ideja ima mnogo. Jedna od njih je i tema njegovog doktorata: Podvodne senzorske mreže za detekciju ronioca. Fran trenutno uživa u svakoj prilici da njegove ideje dožive realizaciju, a na pitanje gdje se vidi u budućnosti, s osmijehom kaže

“Razmišljat ću o tome kad završim doktorat.”

Muzej mamurluka

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Izabela Laura

Nevjerojatna Izabela Laura i njezini odnosi s javnošću

Izabela Laura je vlasnica obrta za odnose s javnošću i komunikaciju Helou. Kreira komunikacije i pozicionira vaš brend na tržištu. 

SAZNAJ VIŠE
Gloria Malin S-PAS

Gloria Malin: Nevjerojatna ljubav prema životinjama

Glorijina ljubav prema životinjama rezultirala je osnivanjem udruge “S-PAS”, zbog koje je od osnutka do sada spašeno stotine i stotine pasa.

SAZNAJ VIŠE
Josipa Zorko i JM Proactive

Nevjerojatni JM Proactive Josipe Zorko

JM Proactive Josipe Zorko se bavi uslugama savjetovanja u financijama, računovodstvu, kontrolingu, digitalizaciji i automatizaciji procesa.

SAZNAJ VIŠE