Nevjerojatni

Nevjerojatni Davor i mobilna ekološka autopraona Grover

Nevjerojatni Davor i mobilna ekološka autopraona Grover

Nevjerojatni Davor i mobilna ekološka autopraona Grover

Davor Pezdevšek i Dražen Antunac su s ekološkom mobilnom autopraonom Grover bili finalisti programa Nevjerojatni u 2021. Poduzeće sa sjedištem u Rijeci postoji tek nešto više od godinu dana, ima zadovoljne klijente, a Davor i ekipa moraju razmišljati o načinu širenja.

AUtopraona Grover - pranje vozila

Ekološka i mobilna

Davor je prvi stroj za ekološko pranje naručio iz Kine gdje je od proizvođača dobio sve potrebne informacije i znanja o ovoj tehnologiji. Time je Grover bio prvi u Hrvatskoj s takvim načinom pranja. Radi se o pranju parom, bez otpadnih voda i upotrebe kemikalija. Davorov tim dolazi s opremom na mjesto kupca (dvorište, parkiralište, garaža) i tamo obavlja pranje. 

Slušanjem potreba kupaca, usluga je brzo bila proširena na usluge dubinskog pranja automobila, čišćenja kućanskih tapeciranih garnitura, madraca i stolica. 

Franšiza kao način širenja

Grover trenutno zapošljava troje ljudi što je premalo za potencijal tržišta čak i samo lokalnog riječkog područja. Vizija Groverovog tima je da svaki veći grad u Hrvatskoj ima ekološku autopraonu. To će postići franšiziranjem svojeg modela. 

“Ne mislimo imati podružnice po Hrvatskoj, već mislimo pokrenuti franšizu za domaće i strano tržište. U tom trenutku će nam “core business” postati franšiziranje, a ne usluga pranja i čišćenja.”

Autopraona Grover

Od vozila pojedinaca do flota poduzeća, od starih kombija do Tesle

Fascinirala nas je Grover-ova Facebook stranica. Prvo, odličan je primjer kako treba oglašavati uslugu i voditi društvene mreže. Drugo, vidljiv je nevjerojatan opseg različitih automobila, a time i opseg različitih kupaca koji koriste uslugu ovog poduzeća. Bilo da vam je potrebno očistiti stari transportni kombi ili neodržavanu peglicu, ili pak novu Teslu ili Porsche, Davorova ekipa će vam pristupiti jednako profesionalno. Davor nije siguran kako je moguć takav raspon kupaca. Smatramo da se radi o kvaliteti usluge i dobro vođenim odnosima s kupcima. To je njemu prirodno urođeno, a na nama ostalima je da učimo njegovim primjerom.

Budući da je kod nas u Hrvatskoj još uvijek običaj prati i čistiti automobile u prosjeku jednom do dva puta godišnje, najčešće prije tehničkog pregleda vozila :), odlučili smo se fokusirati prema poduzećima koji imaju službene automobile.

Grover trenutno posluje s 3 veće firme, desetak manjih firmi i hotelom Hilton Rijeka gdje usluge pružaju i gostima i djelatnicima hotela. U međuvremenu su postali zastupnici za Hrvatsku za prodaju strojeva za mobilno pranje.

Napornim radom do rezultata

Svaki Nevjerojatni poduzetnik ima supermoći. Kod Davora izgleda da je to ustrajnost. Poručuje vam:

Budite spremni prvih par godina biti i čistač i ugovaratelj posla, bez radnog vremena, bez godišnjih odmora, a rezultate očekujte nakon dvije-tri godine poslovanja.

 

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Nevjerojatni Petar Slaviček

Petar Slaviček radi programerske projekte s matematičkom pozadinom poput simulacija i sustava za stvaranje slika. Zanima ga računalni vid, umjetna inteligencija i strojno učenje.

SAZNAJ VIŠE
Monica Trzun Bosiljkov

Snovi su stvarnost Monice Trzun Bosiljkov

Tapete su posljednjih nekoliko godina ponovno doživjele veliki boom. Monica Trzun Bosiljkov je vlasnica brenda Dreamhood Wallpapers.

SAZNAJ VIŠE
Josipa Galić Može

Jer Josipa Galić Može dizajn!

Mi možemo zato što znamo da možemo. To je otprilike slogan studija za grafički dizajn Može, vlasnice Josipe Galić.

SAZNAJ VIŠE

Nevjerojatna Josipa Zorko

Josipa Zorko osnivačica je konzultantskog društva JM Proactive koje pruža usluge poslovnog savjetovanja, računovodstva, financijskog kontrolinga te stručne edukacije.

SAZNAJ VIŠE
Dario Begonja i Hero Factory tim

Nevjerojatni Dario Begonja i njegov Hero Factory

Dario Begonja je vlasnik agencije Hero Factory. Ono što Hero Factory čini drugačijim od ostalih agencija je to da u cijelom procesu oni postaju dio vašeg tima.

SAZNAJ VIŠE
Nevjerojatni Matija Ljevar i Maja Maar

Nevjerojatni Matija Ljevar i Maja Maar

Studio Mood bavi se grafičkim i web dizajnom, ilustracijom, web developmentom i SEO optimizacijom. Čine ga Dina Jokanović, Maja Maar i Matija Ljevar.

SAZNAJ VIŠE