Nevjerojatni

Nevjerojatni Biljkoborci, Marina Andrijašević i Nika Vujević

Nevjerojatni Biljkoborci, Marina Andrijašević i Nika Vujević

Nevjerojatni Biljkoborci, Marina Andrijašević i Nika Vujević

Nika Vujević Biljkoborke

Definitivno prva mogu dići ruku u zrak kada je u pitanju obožavanje biljaka. Svoju malu džunglu uspješno uzgajam već nekoliko godina. Možda mi se zato uvijek ozari lice na spomen super kreativnih poduzetnika koji su svoju ljubav prema zelenim cimerima odlučiti pretvoriti u posao. Oni su Biljkoborci. Ako kojim slučajem do sada niste čuli za njih, vrijeme je da ih upoznate.

Vrtlari – poduzetnici

Za sebe kažu da su jedan mladi tim entuzijastičnih vrtlara – poduzetnika. Tim čini osmero stalno zaposlenih (Nika, Marina, Luka, Iva, Alen, Monika, Vid). Kad se proizvodnja zahukta, umnože se još. U njihovom uredu vlada toliko dobra atmosfera prožeta smijehom da vam dođe da tamo i ostanete.

“Ponosni smo na takvu atmosferu u uredu. Vjerojatno je to tako jer cijela priča nije počela iz nekakvog biznis plana nego iz hobija i osobne fascinacije sjetvom u urbanoj sredini. Htjeli smo dokazati i pokazati da je put do hrane iz vlastitog vrta do stola, bitno kraći nego se čini svima nama opkoljenima betonom.”

Biljkoborci

Biljkoborci nisu bili neki zaluđenici biljkama (kao neki ovdje) već ih je privlačio koncept uzgoja vlastite hrane u skučenim gradskim prostorima.

“Kad smo sami krenuli doma saditi rajčice i salate, pojma nismo imali o ničemu. Prekršili smo valjda sva moguća vrtlarska pravila i učili putem. S obzirom na to da smo po prirodi “problem-solveri” i “propitivači” svega i svačega, a po struci dizajneri, arhitekti i agronomi, taj spoj produkt-dizana i “poljoprivrede” nije mogao biti prirodniji slijed stvari. Jednostavno smo pospajali hobije i profesionalne interese. Ljubav prema biljkama u međuvremenu je još više narasla i sad već puno toga znamo i bez rađenja grešaka.”

Pokretanje cijele priče njima se činila kao najmanje teška stvar. Važno je kažu, da sada kako rastu postaje teže, ali zabavnije.

“Stvarno uživamo stvarajući tvrtku po svojoj mjeri. Radeći po principima društveno odgovornog poduzetništva i bez obzira na težinu zadataka, baš nekako timski koračamo po tom poduzetničkom terenu,. To nam zasigurno svaki radni dan čini boljim i lakšim.”

Marina Andrijašević Biljkoborke

Mijenjanje svijeta na bolje

Ovo rade zbog osmijeha na licu drugih ljudi, ali i zato što smatraju da ih to čini boljim, pametnijim i sposobnijim ljudima.

“Imamo osjećaj da zajednički pomažemo malčice promijeniti ovaj svijet na bolje. Želimo više pravde i u poslovnim i u ljudskim odnosima i volimo se za to boriti, stvarno i sa srcem. Na kraju dana, istinski vjerujemo da sitni znaci pažnje mogu pomaknuti planine.”

Ovisnici su o uzbuđenju, kažu da ih strah ne sputava, već im je orijentir koje bitke birati, a od kojih pobjeći.

“Rijetko smo na zemlji, tek toliko da dobijemo perspektivu i malo odahnemo, a onda opet nazad u oblake. Srećom, imamo par prizemljenih članova tima koji se brinu da brojevi donekle štimaju i koji nam odobravaju te preduge brainstorm sate u kojima se rađa ideja za idejom i sve pršti od energije.”

Biljkoborci čašica

U tri godine postojanja, napravili su mnogo, znaju koliko je teško i odgovorno biti poduzetnik i brinuti za tim. Međusobno se podupiru i nadopunjuju. Njihov radni dan sve je samo ne dosadan i može biti super primjer drugima.

“Najdraže nam je kad ima puno posla pa se ured pretvori u omanji razred i atmosfera ode u oblake. Zaključujemo, zapravo, da mi jutrima uopće nemamo osjećaj da idemo na nekakav posao – već na produktivno druženje koje jedva čekamo!”

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Josipa Zorko i JM Proactive

Nevjerojatni JM Proactive Josipe Zorko

JM Proactive Josipe Zorko se bavi uslugama savjetovanja u financijama, računovodstvu, kontrolingu, digitalizaciji i automatizaciji procesa.

SAZNAJ VIŠE
Marina Andrijašević Biljkoborci FB

Opet njih dvije – Marina i Nika

Tvrtka Opet njih dvije d.o.o izgrađena je na kreativi te posluje kao uspješan retail te B2B sales asortiman proizvoda branda Biljkoborci.

SAZNAJ VIŠE
Martina Fileš

Nevjerojatni BioOtisak Martine Fileš

Martina Fileš se bavi proizvodnjom i prodajom mikorize i ostalih ekoloških proizvoda za zaštitu i ishranu bilja.

SAZNAJ VIŠE