Nevjerojatna Simona Augustić i Arya Intimates

Simona Augustić

Često se u životu dogode situacije koje nas nepredviđeno, doslovno, bace na koljena. Bolest nažalost nije rijetka pojava, a kako se s njom nositi i koliko pozitivnog možemo izvući iz svega, uvelike će nas odrediti kao osobe. Još je veći uspjeh kada iz naše borbe izađe snaga koja je usmjerena da pomogne drugima – upravo to je lajtmotiv priče o našoj Nevjerojatnoj Simoni koja je pokrenula brend ARYA –  namijenjen svim ženama koje su zbog karcinoma dojke bile podvrgnute mastektomiji. 

Dijagnoza karcinom

Osmjeh od uha do uha, a energija kojom zrači mogla bi pokrenuti pogon omanje tvornice – to je naša Simona. Poznajem ljude kojima je život dobro promiješao karte, a ne mogu ni upola toliko pozitivno isijavati kao što to s lakoćom uspijeva ovoj ženi, a život ju nije mazio. Nakon dijagnoze karcinoma dojke i mastektomije, Simona je provodila vrijeme istražujući ponudu odjevnih predmeta, silikonskih i spužvastih umetaka, pidžama, kupaćih kostima, svega što je ženi esencijalno u svakodnevnom životu i malo je reći, ostala je šokirana slabom ponudom donjeg rublja i kupaćih kostima na našem tržištu i tržištu regije. 

“Bili su tako – ortopedski! Jedan od mojih najvećih izazova bio je pronaći udobnu i lijepu kućnu odjeću, pidžame i donje rublje koje bih nosila u periodu oporavka, ali i kasnije, te kupaće kostime u kojima bih se osjećala lijepo i opušteno na plaži. U razgovoru s drugim ženama otkrila sam da nisam sama. Tada je rođena ideja o osnivanju brenda Arya Intimates i o proizvodnji donjeg rublja, pidžama i kupaćih kostima koje će ženama nakon operacije pružati ljepotu, udobnost, sigurnost, jednakost.”

Brend za borce

Svaka od nas zna koliko je važno da se osjećamo samopouzdano, no često zaboravimo kroz što sve moraju proći žene koje se bore s kemoterapijom. Simona je svoj način pronašla.

“To je moj način da drugu ženu primim za ruku, ponudim joj pomoć, i kažem joj: Bit će teško, ali ćeš uspjeti, jer si hrabra, snažna i nepobjediva! Ujedno je to i slogan Arya Intimates.”

Za krenuti u poduzetništvo treba imati muda, a pokrenuti brend koji ruši tabu teme totalno je level iznad. 

“Život mi se promijenio. Tijelo mi se promijenilo i to nije privremena promjena. Na neki način je zauvijek. Više nisam ona mlada žena prije dijagnoze, ni fizički, ni psihički. Ali sam moćna, snažna, hrabra i nepobjediva! Ponosna sam na sebe, na sve što sam postigla, privatno i poslovno. Krenuti u poduzetništvo s ovim projektom na neki način je značilo uzeti natrag svoj život u svoje ruke stvarajući nešto što bi napravilo razliku ne samo u mom životu, već i u životima drugih žena poput mene.”

Hrabrost potrebna za prvi korak

Simona kaže kako je i sama na početku pa nema prevelikih savjeta za podijeliti, ali sigurna je da svi koji žele nešto napraviti i imaju dobru ideju trebaju samo skupiti hrabrosti i krenuti naprijed. 

“Čudno je to, osjećam se i prestrašeno i dobro i potpuno jer radim posao koji ima svrhu, i dajem se u ovaj posao svim svojim srcem. Naučila sam se živjeti dan po dan, ne ostavljati ništa za kasnije jer život je zaista sada. U ovom trenutku i predivan je! Trebamo više vjerovati u sebe. Biti ponosne na tu urođenu snagu koju mi žene imamo. Biti ponosne na ono što jesmo. Nema previsoke planine. Moramo si dati priliku. Što je najgore što se može dogoditi? Da ne uspijemo… ok. Barem ćemo moći reći da smo probale, izvukle neko iskustvo, sazrijele i iz svega izašle jače.”

Aryja nije samo donje rublje, to je Simonina podrška svim ženama u Hrvatskoj koje prolaze ili su prošle isto kao i ona i tu je sukus svega – upravo zato je ona Nevjerojatna. 

“Osjećaš te leptiriće u trbuhu za koje nisi siguran jesu li strah od novog, strah od pada, ili samo adrenalin koji te tjera naprijed, želja za uspjehom, želja za napraviti nešto veliko, nešto bitno, biti dio promjene… Podršku imam u svom suprugu, svojoj obitelji. Tu su i moje prijateljice. I ACT Grupa naravno, bez nje se danas možda još uvijek ne bih ohrabrila na ovaj potez.” 

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Ivan Jakubi i Darijan Kosić - Today's Games

ReSetna je nova videoigra koju razvija Today’s Games

ReSetna je nova videoigra koju razvijaju Darijan Kosić te Ivan Jakubi. Planiraju prodati 500 do 700 tisuća primjeraka.

SAZNAJ VIŠE
Digicyte tim

Nevjerojatni Digicyte i njihov skener Marvin

Digicyte tim radi na razvoju skenera za digitalizaciju tkiva u medicini te na softverskim rješenjima za kvantifikaciju parametara.

SAZNAJ VIŠE
Nades Design

NADES Design nudi potpuno održiv i inovativan pristup u proizvodnji biljnih pripravaka

Nades Design su 7 znanstvenica s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Razvijaju prirodna zelena otapala i biljne pripravke za industriju.

SAZNAJ VIŠE