Nevjerojatna Josipa Zorko

Josipa Zorko

Računovodstvo ponekad može biti zahtjevno brojnim poduzetnicima koji su tek na početku i tek se trebaju uhodati u silne brojke. No takve situacije ne morate prolaziti sami. Josipa Zorko osnivačica je konzultantskog društva koje sve te boljke preuzima na sebe. JM Proactive pruža usluge poslovnog savjetovanja, računovodstva, financijskog kontrolinga te stručne edukacije. Josipa je već na faksu znala da želi imati svoju tvrtku i zato je iskustvo počela skupljati rano.

“Ušla sam spremno u smislu da sam već dogovorila suradnju s određenim brojem klijenata što mi je svakako olakšalo. Ipak u tom trenutku neizvjesnost je vladala u većini industrija i nismo znali kako će se odvijati ekonomska kretanja. Također, cilj mi je bio prijaviti se na poticaje za samozapošljavanje od strane HZZ-a što je također u tom trenutku bilo zaustavljeno na nekoliko mjeseci. Otežala mi je i smanjena mogućnost umrežavanja s obzirom na to da su zaustavljeni eventi i slično. Ulazak u poduzetništvo je i u normalnijim uvjetima dosta zahtjevan, a pogotovo u tim trenutcima.”

Vrijedna podrška

Podršku je imala od najbližih ljudi, od roditelja, supruga, dugogodišnjih prijateljica. Kroz poduzetništvo pronašla je i svoju osobnu misiju – podizanje svijesti o financijskoj inteligenciji.

“Mogu taj apstraktni svijet približiti ljudima da ga razumiju. Kroz svoj rad, ali i rad svih članova tima pomažemo malim i srednjim poduzećima da lakše plove kroz propise i zahtjeve od strane države. Da znaju gdje stoje sa svojim poslovanjem. Također savjetujemo kako poboljšati interne procese vezano za financijsko praćenje.”

Josipa Zorko smatra kako je strah sveprisutan u poduzetništvu i razlika je u tome kako se svatko od nas s njim nosi.

“Mislim da je važno kako se nosimo sa strahom, da li nas on paralizira ili nas motivira prema naprijed. Za mene je poduzetništvo proaktivnost i poduzimanje tako da se tako i odnosim sa strahom. Međutim, početak novog projekta, dolazak novog klijenta ili neki drugi poslovni uspjeh koji smo ostvarili u firmi, donosi uzbuđenje koje vrijedi svake minute neizvjesnosti ili stresa koje se u poduzetništvu može doživjeti.”

Josipa Zorko i JM Proactive

Poslovna filozofija koja vodi uspjehu

Potreba za ostvarenjem vlastitih potencijala i samodisciplina kao poslovna filozofija njezini su motivatori, što je definitivno čini hrabrom. Kad ju pitam o budućnosti, sigurna je gdje se vidi. 

“U razvoju JM Proactive-a kao firme koja njeguje dugoročne odnose s klijentima, s educiranim timom od barem petero zaposlenika i gradeći organizaciju budućnosti u smislu tehnološkog napretka.”

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Ivan Jakubi i Darijan Kosić - Today's Games

ReSetna je nova videoigra koju razvija Today’s Games

ReSetna je nova videoigra koju razvijaju Darijan Kosić te Ivan Jakubi. Planiraju prodati 500 do 700 tisuća primjeraka.

SAZNAJ VIŠE
Digicyte tim

Nevjerojatni Digicyte i njihov skener Marvin

Digicyte tim radi na razvoju skenera za digitalizaciju tkiva u medicini te na softverskim rješenjima za kvantifikaciju parametara.

SAZNAJ VIŠE
Nades Design

NADES Design nudi potpuno održiv i inovativan pristup u proizvodnji biljnih pripravaka

Nades Design su 7 znanstvenica s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Razvijaju prirodna zelena otapala i biljne pripravke za industriju.

SAZNAJ VIŠE