Nevjerojatni

Nevjerojatna Josipa Zorko

Nevjerojatna Josipa Zorko

Nevjerojatna Josipa Zorko

Josipa Zorko

Računovodstvo ponekad može biti zahtjevno brojnim poduzetnicima koji su tek na početku i tek se trebaju uhodati u silne brojke. No takve situacije ne morate prolaziti sami. Josipa Zorko osnivačica je konzultantskog društva koje sve te boljke preuzima na sebe. JM Proactive pruža usluge poslovnog savjetovanja, računovodstva, financijskog kontrolinga te stručne edukacije. Josipa je već na faksu znala da želi imati svoju tvrtku i zato je iskustvo počela skupljati rano.

“Ušla sam spremno u smislu da sam već dogovorila suradnju s određenim brojem klijenata što mi je svakako olakšalo. Ipak u tom trenutku neizvjesnost je vladala u većini industrija i nismo znali kako će se odvijati ekonomska kretanja. Također, cilj mi je bio prijaviti se na poticaje za samozapošljavanje od strane HZZ-a što je također u tom trenutku bilo zaustavljeno na nekoliko mjeseci. Otežala mi je i smanjena mogućnost umrežavanja s obzirom na to da su zaustavljeni eventi i slično. Ulazak u poduzetništvo je i u normalnijim uvjetima dosta zahtjevan, a pogotovo u tim trenutcima.”

Vrijedna podrška

Podršku je imala od najbližih ljudi, od roditelja, supruga, dugogodišnjih prijateljica. Kroz poduzetništvo pronašla je i svoju osobnu misiju – podizanje svijesti o financijskoj inteligenciji.

“Mogu taj apstraktni svijet približiti ljudima da ga razumiju. Kroz svoj rad, ali i rad svih članova tima pomažemo malim i srednjim poduzećima da lakše plove kroz propise i zahtjeve od strane države. Da znaju gdje stoje sa svojim poslovanjem. Također savjetujemo kako poboljšati interne procese vezano za financijsko praćenje.”

Josipa Zorko smatra kako je strah sveprisutan u poduzetništvu i razlika je u tome kako se svatko od nas s njim nosi.

“Mislim da je važno kako se nosimo sa strahom, da li nas on paralizira ili nas motivira prema naprijed. Za mene je poduzetništvo proaktivnost i poduzimanje tako da se tako i odnosim sa strahom. Međutim, početak novog projekta, dolazak novog klijenta ili neki drugi poslovni uspjeh koji smo ostvarili u firmi, donosi uzbuđenje koje vrijedi svake minute neizvjesnosti ili stresa koje se u poduzetništvu može doživjeti.”

Josipa Zorko i JM Proactive

Poslovna filozofija koja vodi uspjehu

Potreba za ostvarenjem vlastitih potencijala i samodisciplina kao poslovna filozofija njezini su motivatori, što je definitivno čini hrabrom. Kad ju pitam o budućnosti, sigurna je gdje se vidi. 

“U razvoju JM Proactive-a kao firme koja njeguje dugoročne odnose s klijentima, s educiranim timom od barem petero zaposlenika i gradeći organizaciju budućnosti u smislu tehnološkog napretka.”

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Nevjerojatni Petar Slaviček

Petar Slaviček radi programerske projekte s matematičkom pozadinom poput simulacija i sustava za stvaranje slika. Zanima ga računalni vid, umjetna inteligencija i strojno učenje.

SAZNAJ VIŠE
Monica Trzun Bosiljkov

Snovi su stvarnost Monice Trzun Bosiljkov

Tapete su posljednjih nekoliko godina ponovno doživjele veliki boom. Monica Trzun Bosiljkov je vlasnica brenda Dreamhood Wallpapers.

SAZNAJ VIŠE
Josipa Galić Može

Jer Josipa Galić Može dizajn!

Mi možemo zato što znamo da možemo. To je otprilike slogan studija za grafički dizajn Može, vlasnice Josipe Galić.

SAZNAJ VIŠE
Dario Begonja i Hero Factory tim

Nevjerojatni Dario Begonja i njegov Hero Factory

Dario Begonja je vlasnik agencije Hero Factory. Ono što Hero Factory čini drugačijim od ostalih agencija je to da u cijelom procesu oni postaju dio vašeg tima.

SAZNAJ VIŠE
Nevjerojatni Matija Ljevar i Maja Maar

Nevjerojatni Matija Ljevar i Maja Maar

Studio Mood bavi se grafičkim i web dizajnom, ilustracijom, web developmentom i SEO optimizacijom. Čine ga Dina Jokanović, Maja Maar i Matija Ljevar.

SAZNAJ VIŠE
Dina Jokanović

Nevjerojatna Dina Jokanović čini webice bržima od vjetra

Dina Jokanović je web developerka koja je SEO optimizacijski guru, bolesni perfekcionist za brzinu web stranica i njihov usability.

SAZNAJ VIŠE