Nevjerojatna Jagoda Stošić Bulka i njen Be Smart

Jagoda Stošić Bulka - Be Smart

Osoba koja u jeku pandemije napusti siguran posao u državnoj službi i odluči se baviti poduzetništvom zasigurno je hrabra i nevjerojatna. I to u Slavoniji koja je postala sinonim za iseljavanje mladih, proaktivnih, znatiželjnih ljudi. Upravo takva je Jagoda Stošić Bulka, magistra primarnog obrazovanja koja je školsku učionicu zamijenila “svojom”, puno kreativnijom i zabavnijom. Iako je uživala u svom poslu, zaključila je da je djeci u lokalnoj zajednici potrebno omogućiti i druge obrazovne sadržaje koji će im pomoći da razviju svoj puni kreativni potencijal. 

Pa se hrabro upustila u poduzetničke vode i sa suprugom osnovala obrt za obrazovanje i podučavanje Be Smart. Ubrzo nakon toga u Našice je dovela franšizu Tinker Labs, koji se uklapa u njenu viziju modernog obrazovanja. Riječ je o jedinstvenom STEAM edukacijskom konceptu koji uključuje znanost, tehnologiju, inženjerstvo, umjetnost i matematiku, odnosno eksperimente i praktično učenje koje je neophodno za budući uspjeh svakog djeteta.

Tinker Labs u Be Smart

Od igre, do strasti, do svrhe

Na tome počiva filozofija kurikuluma Tinker Laba. 

“Svaki naš nastavni sat osmišljen je oko koncepta ili teme za koje želimo da zaokupe djecu zabavom i interaktivnim igrama i aktivnostima. Naš je cilj osigurati inspirativan prostor gdje djeca mogu koristiti svoje ruke i um kako bi stvorili i sagradili različite stvari.”

pojašnjava Jagoda. 

I ne samo to. Upravo zbog primjene istraživačkog pristupa koji je djeci vrlo blizak Jagoda ima priliku raditi s izrazito motiviranim polaznicima, od 4 do 12 godina, što ju posebno ispunjava. Jer Jagoda je prvenstveno u svojoj duši učiteljica, edukatorica, osoba koja nesebično dijeli znanje i razvija potencijal kod djece, a tek onda poduzetnica. 

“Prijelaz iz javnog obrazovnog sustava u poduzetništvo bio mi je zaista pravi profesionalni izazov. Ali i prilika za potvrdu mojih jasno definiranih težnji ka prakticiranju znanja i vještina stečenih tijekom godina formalnog obrazovanja”

reći će Jagoda. 

Jagoda Stošić Bulka

Neovisnost i izazovi

Poduzetništvo joj je donijelo osjećaj neovisnosti, no priznaje da kao poduzetnica ima još jako puno prostora za učenje i napredak. Primjerice, o marketingu nije znala ništa, a svjesna je da je upravo taj segment važan kako bi se prezentirali javnosti. Stoga aktivno radi na razvoju svojih vještina, čita, uči, pohađa edukacijske programe, traži podršku i savjete, prijavljuje se na potporne programe poput programa Nevjerojatni ili Zadovoljna Akademija

Veliku pomoć i podršku ima i od supruga koji je u obrtu zadužen za administrativne poslove. Nakon godinu dana uspješno su prebrodili sve početne nedoumice i izazove, a interes djece i roditelja je iznimno velik što predstavlja vrlo dobar rezultat i pruža perspektivu za razvoj i širenje poslovanja u idućim godinama. Već u ovoj pandemijskoj godini uspjeli su otvoriti i novi centar u Požegi!

Tinker Labs u Be Smart

Najbolji posao na svijetu

U Be Smartu razmišljaju dugoročno – žele biti edukatori i amabasadori Tinker Labs programa, besplatno educirati nove zaposlenike i omogućiti otvaranje edukacijskih centara i u drugim sredinama, kako bi ova priča bila dostupna što većem broju budućih malih polaznica i polaznika. Tko zna, možda i budućih znanstvenica i znanstvenika!

“Cijeli proces izrade edukativnih materijala pravi je gušt i sretni smo što radimo najbolji posao na svijetu”,

s neskrivenim ponosom za kraj naglašava Jagoda.

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Ivan Jakubi i Darijan Kosić - Today's Games

ReSetna je nova videoigra koju razvija Today’s Games

ReSetna je nova videoigra koju razvijaju Darijan Kosić te Ivan Jakubi. Planiraju prodati 500 do 700 tisuća primjeraka.

SAZNAJ VIŠE
Digicyte tim

Nevjerojatni Digicyte i njihov skener Marvin

Digicyte tim radi na razvoju skenera za digitalizaciju tkiva u medicini te na softverskim rješenjima za kvantifikaciju parametara.

SAZNAJ VIŠE
Nades Design

NADES Design nudi potpuno održiv i inovativan pristup u proizvodnji biljnih pripravaka

Nades Design su 7 znanstvenica s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Razvijaju prirodna zelena otapala i biljne pripravke za industriju.

SAZNAJ VIŠE