Nevjerojatna Iva Carević

Iva Carević

Jedna od glavnih karika u Muzeju Mamurluka definitivno je Iva Carević. Majstorica vizualnih umjetnosti. Bavi se raznim poljima vizualnih umjetnosti kao što su: digitalne ilustracije, grafički dizajn, 3D vizualizacije, a ima i pozadinu u arhitekturi što definitivno znači da joj je malo koji aspekt vizualne umjetnosti nepoznat. Upravo zbog svoje genijalnosti zaslužila je biti među najboljima – Nevjerojatnima.

Važno je… Voljeti ono što radiš

Iva je svjesna da je hrabro biti poduzetan jer svaki pothvat zahtijeva hrabrost, što je mrvu strašno.

“Sve ono što radim, važno je prvenstveno meni. Taj dio mene igra izuzetno važnu ulogu u mom životu, kako psihološku tako i intelektualnu. Sama činjenica da moje vještine pomažu drugima u realizaciji njihovih projekata također nije za odbaciti.”

Bez obzira na okolinu, bacali nam oni cvijeće ili kamenje, uspjeh uvijek ovisi o nama.

“Bez obzira na to kakav sistem podrške imate, na kraju će uspjeh zavisiti isključivo od vaše sposobnosti i promišljenosti. Naravno, uz malo sreće. Vjera u vlastite sposobnosti skok u nepoznato po meni su definitivno dvije karakteristike hrabrosti.”

Iva Carević - Muzej mamurluka

Odgovornost i predanost

U Ivinom poslu važna je odgovornost i predanost, a kao sama kaže podrška nije na odmet. Uz malo pažljivog planiranja i ponešto razumijevanja okoline kvalitetna ravnoteža itekako je moguća.

“Odgovornost prema samoj sebi definiram kao spremnost za odricanjem, jer ostvarenje ciljeva zahtijeva izuzetnu količinu vremena i posvećenosti, ali smatram da nije potrebno ići u ekstreme. Što se tiče profesionalne odgovornosti, mislim da svaka uspješna djelatnost, ma koliko apstraktna, na kraju počiva na kvalitetnoj suradnji posvećenih pojedinaca.”

Ekipa Muzej mamurluka

Optimizam i perfekcionizam

U današnjem ubrzanom svijetu svi težimo perfekcionizmu i konstantnom dobrom raspoloženju. To nije realno. Normalno je da niste konstantno euforični i uzbuđeni oko svog posla. Iva je tog itekako svjesna i time se vodi.

“Varijacije u nivou motivacije su normalne, čak i za najstrastvenije među nama i treba ih prihvatiti kao takve. Što se tiče straha od neuspjeha, to je pravi primjer samoispunjavajućeg proročanstva. Ako osoba vjeruje u neuspjeh, što drugo može očekivati? Moram nadodati da je normalno imati i takve strahove, sve dok ne postanu paralizirajući.”

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Ivan Jakubi i Darijan Kosić - Today's Games

ReSetna je nova videoigra koju razvija Today’s Games

ReSetna je nova videoigra koju razvijaju Darijan Kosić te Ivan Jakubi. Planiraju prodati 500 do 700 tisuća primjeraka.

SAZNAJ VIŠE
Digicyte tim

Nevjerojatni Digicyte i njihov skener Marvin

Digicyte tim radi na razvoju skenera za digitalizaciju tkiva u medicini te na softverskim rješenjima za kvantifikaciju parametara.

SAZNAJ VIŠE
Nades Design

NADES Design nudi potpuno održiv i inovativan pristup u proizvodnji biljnih pripravaka

Nades Design su 7 znanstvenica s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Razvijaju prirodna zelena otapala i biljne pripravke za industriju.

SAZNAJ VIŠE