Nevjerojatna Dragana

Dragana Lipovac: pobjede nad stereotipima

Nešto je u imenu, jer Dragana je najdraže biće ikad. Vesela, skromna i mrvu suzdržana. 

Dragana Lipovac je primjer kada netko iz industrije, gdje ima gomilu iskustva, odluči uzeti stvar u svoje ruke, i napraviti promjenu na bolje. Radi od svoje 18. godine, i kaže kroz svoje radno iskustvo stekla je dovoljnu perspektivu. Svoj radni vijek uglavnom je imala poziciju da vidi cjelokupni sustav kako funkcionira, ali bez dovoljne ovlasti da išta može mijenjati. Potreba da riješi, njoj vrlo očiti, problem – a to je da ljudi zaslužuju transparentnost i direktne odnose, s vremenom je prevladala do te mjere da je Dragana dala otkaz u tvrtki u kojoj je radila i počela pitchati svoju viziju. Snažna i jednostavna vizija: oni koji trebaju nešto prevest zaslužuju imati direktan uvid u ponudu prijevoznika tereta te također obje te strane trebaju direktno komunicirati.

Dragana Lipovac

Gradi odnose i ne krši obećanja

Vizija o platformi je iznimno brzo prepoznata i Dragana je dobila nagrade na pitch natjecanjima na koja se prijavila. 2019 godine sa svojom 31 godinom osnovala je firmu.  Iako nije zamišljala za samu sebe da će jednog dana postati poduzetnica, poduzetništvo je imalo nju na umu itekako. Potreba da riješi problem i olakša iskustvo korisnicima učinilo ju je izvrsnom poduzetnicom. A njena tvrtka sada omogućava povjerenje između hrvatskih tvrtki koje trebaju nešto prevesti i ponuditelja prijevoza diljem čitavog svijeta. Kako Dragana kaže sve je u povjerenju, pa ona marljivo gradi odnose i iznad svega pazi da ne krši obećanja. Stekla je tako suradnjama prijateljstva posvuda po svijetu s ljudima koje nikad u živo nije vidjela. Tako danas živimo. Gomila teksta u mailovima i porukama plus redovni video callovi dovoljni su kanali da se uistinu zbližiš s nekim.

Idući izazov pred Draganom je ući na druga tržišta potražnje za prijevozom, pa na kavi ćaskamo o tome na koji jezik prvo prevest Hubbig, a koja tržišta su doma s engleskim. Jednom kada probijete Draganinu sramežljiivost bit ćete nagrađeni odličnim razgovorima, gdje se može naučiti svašta o tome kako svijet radi. Jer logistika je sistem aktivnosti na koji se iznimno brzo odraze kako trendovi potražnje tako i makro ekonomske promjene. Od utjecaja pandemije 2020. do toga jel neka kategorija proizvoda više ili manje u trendu potrošnje. 

Brine za zaposlenike

U urnebesnom dijelu razgovora Dragana kaže kako je ona daleko najstarija u svojoj firmi i samo je mladima okružena. Ta njena velika najstarost broji 34. Suzdržim se od babske reakcije ‘a moja ti, vidit ćeš za koju godinu’ koja mi je na vrh jezika. Pa se samo smijem. I drago mi je za Draganu; veselim se s njom dok priča kako su joj super zaposlenici, sada trenutno troje, a zapošljava uskoro još jednu osobu. One koje sam vidjela u uredu, na oko bih rekla da su vrlo zadovoljni. Radi se. Osjetna je atmosfera podrške, da se Draganu može pitat bilo što i ona će strpljivo proći to s tobom. Plus ona donese ručak od doma za ured, da nahrani ljude. I ne kuži me čemu se ja tu divim. Pa to je normalno, kao, ako nosi sebi da donese i drugima. 

Ništa sterotipi o sebičnosti. Ili o tome da je logistika star i muški posao. Eto mladi tim sa ženom na čelu izgradio posao vođen isključivo na tome da se omogući kvalitetene odnose i povjerenje, čak i među strankama koje su na različitim krajevima svijeta.  Nevjerojatno dobra priča! 🙂

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Ivan Jakubi i Darijan Kosić - Today's Games

ReSetna je nova videoigra koju razvija Today’s Games

ReSetna je nova videoigra koju razvijaju Darijan Kosić te Ivan Jakubi. Planiraju prodati 500 do 700 tisuća primjeraka.

SAZNAJ VIŠE
Digicyte tim

Nevjerojatni Digicyte i njihov skener Marvin

Digicyte tim radi na razvoju skenera za digitalizaciju tkiva u medicini te na softverskim rješenjima za kvantifikaciju parametara.

SAZNAJ VIŠE
Nades Design

NADES Design nudi potpuno održiv i inovativan pristup u proizvodnji biljnih pripravaka

Nades Design su 7 znanstvenica s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Razvijaju prirodna zelena otapala i biljne pripravke za industriju.

SAZNAJ VIŠE