Nevjerojatni

Nevjerojatna Danira

Nevjerojatna Danira

Danira Glavinić, visoka i nasmijana. Mi dolje u Dalmaciji to zovemo faca od žene. To vam znači da se tu stvarno ima čemu divit. Mene osobno najviše inspirira njezina velikodušnost. Ona će uvijek stati i posvetiti vam i vrijeme i pažnju. Bez žurbe i s lakoćom sjedite s njom u razgovoru ili je pitate savjete. Imate osjećaj da sve teče kako treba. Danira Glavinić ulijeva optimizam u sve ljude s kojima ima interakciju. Sve što radi, osjetno je puno puno truda i promišljanja u tome.

Zasukat rukave i dić glavu gore

Ako sam upoznala u živo ženski uzor kako izgleda ‘zasukat rukave i dić glavu gore’ to je apsolutno Danira. Nasmijana koliko je i otok sunčan, kaže da je taj stav od doma povukla. Njezini su poduzetnici i nikad po toj kući nije bilo kukanja:

“ja sam nekako to od svojih roditelja naučila. Da ovisiš sam o sebi prvenstveno i idemo. Nećemo sad tražiti neke isprike, izlike. Ovako je moglo… mogao nam je ovaj ili onaj pomoći, jednostavno idemo raditi i sami ćemo. Sve što napravimo, sami smo zaslužni za to.”

U tom duhu odgojena, od ranog je djetinjstva znala da će imati svoj poduzetnički put i samo je čekala saznati koja je njena priča. Sa 27 godina krenula je gradit brand i proizvodnju Dada&Rocco. Danas, 6 godina kasnije

“toliko ima posla i ja se zakopam u svom tom poslu pa uopće ne vidim dokle smo stigli ili što smo sve postigli. I onda kada me netko ono zaustavi i reče wow, što ste sve postigli, onda me to opali – vidi stvarno je, vidi se i to drugi prepoznaju. Što smo mi sve na jednom otoku uspjeli.”

Danira Glavinić (Dada&Rocco)

Poduzetništvo na otoku

Danira Glavinić s jednog otoka postigla je uistinu mnogo. Njeno poduzeće traje već 5 godina i zapošljava žene na otoku, mnoge od kojih su upravo oni osposobili pošto je krojenje i šivanje jedan od retro zanata, koji se ne uče više. S Danirinim proizvodima i radnom atmosferom pak, šivanje je privlačnije nego ikad. Tamo u Supetru, na otoku Braču, je baš baš lipo!

“Naše zaposlenice su stvarno divne i imamo od mlađih do starijih pred penziju i one koje su izašle iz srednje škole ili koje tek mi obučavamo. Moramo nažalost obučavati sami jer evo kako smo na otoku, fali nam radne snage i onda uzmemo sa zavoda žene i naučimo ih šiti. I onda ostanu kod nas raditi, dobiju posao i tako funkcioniramo.”

kaže Danira pa nastavlja

“naše radnice, u biti moje kolegice -bez njih ovo nebi bilo moguće i one tu daju 100% od sebe. Stvarno to proizvode s puno ljubavi i pažnje i nekako znam da sam dužna zbog njih (posao) gurati dalje i dalje.”

Proizvodi koje proizvode lagano prelaze granicu Hrvatske, pa se sad već prodaju u nekoliko zemalja Europe. Zahvaljujući krasnom touchu samih tkanina ali i sjajnim dezenima proizvodi su uistinu poželjni. A jer je kvaliteta top a sama rješenja iznimno pametna, lako je vidjeti zašto bi pred ovim poduzećem bio veliki uspjeh.

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Nevjerojatni Petar Slaviček

Petar Slaviček radi programerske projekte s matematičkom pozadinom poput simulacija i sustava za stvaranje slika. Zanima ga računalni vid, umjetna inteligencija i strojno učenje.

SAZNAJ VIŠE
Monica Trzun Bosiljkov

Snovi su stvarnost Monice Trzun Bosiljkov

Tapete su posljednjih nekoliko godina ponovno doživjele veliki boom. Monica Trzun Bosiljkov je vlasnica brenda Dreamhood Wallpapers.

SAZNAJ VIŠE
Josipa Galić Može

Jer Josipa Galić Može dizajn!

Mi možemo zato što znamo da možemo. To je otprilike slogan studija za grafički dizajn Može, vlasnice Josipe Galić.

SAZNAJ VIŠE

Nevjerojatna Josipa Zorko

Josipa Zorko osnivačica je konzultantskog društva JM Proactive koje pruža usluge poslovnog savjetovanja, računovodstva, financijskog kontrolinga te stručne edukacije.

SAZNAJ VIŠE
Dario Begonja i Hero Factory tim

Nevjerojatni Dario Begonja i njegov Hero Factory

Dario Begonja je vlasnik agencije Hero Factory. Ono što Hero Factory čini drugačijim od ostalih agencija je to da u cijelom procesu oni postaju dio vašeg tima.

SAZNAJ VIŠE
Nevjerojatni Matija Ljevar i Maja Maar

Nevjerojatni Matija Ljevar i Maja Maar

Studio Mood bavi se grafičkim i web dizajnom, ilustracijom, web developmentom i SEO optimizacijom. Čine ga Dina Jokanović, Maja Maar i Matija Ljevar.

SAZNAJ VIŠE