Nevjerojatni

Nevjerojatna Danira

Nevjerojatna Danira

Danira Glavinić, visoka i nasmijana. Mi dolje u Dalmaciji to zovemo faca od žene. To vam znači da se tu stvarno ima čemu divit. Mene osobno najviše inspirira njezina velikodušnost. Ona će uvijek stati i posvetiti vam i vrijeme i pažnju. Bez žurbe i s lakoćom sjedite s njom u razgovoru ili je pitate savjete. Imate osjećaj da sve teče kako treba. Danira Glavinić ulijeva optimizam u sve ljude s kojima ima interakciju. Sve što radi, osjetno je puno puno truda i promišljanja u tome.

Zasukat rukave i dić glavu gore

Ako sam upoznala u živo ženski uzor kako izgleda ‘zasukat rukave i dić glavu gore’ to je apsolutno Danira. Nasmijana koliko je i otok sunčan, kaže da je taj stav od doma povukla. Njezini su poduzetnici i nikad po toj kući nije bilo kukanja:

“ja sam nekako to od svojih roditelja naučila. Da ovisiš sam o sebi prvenstveno i idemo. Nećemo sad tražiti neke isprike, izlike. Ovako je moglo… mogao nam je ovaj ili onaj pomoći, jednostavno idemo raditi i sami ćemo. Sve što napravimo, sami smo zaslužni za to.”

U tom duhu odgojena, od ranog je djetinjstva znala da će imati svoj poduzetnički put i samo je čekala saznati koja je njena priča. Sa 27 godina krenula je gradit brand i proizvodnju Dada&Rocco. Danas, 6 godina kasnije

“toliko ima posla i ja se zakopam u svom tom poslu pa uopće ne vidim dokle smo stigli ili što smo sve postigli. I onda kada me netko ono zaustavi i reče wow, što ste sve postigli, onda me to opali – vidi stvarno je, vidi se i to drugi prepoznaju. Što smo mi sve na jednom otoku uspjeli.”

Danira Glavinić (Dada&Rocco)

Poduzetništvo na otoku

Danira Glavinić s jednog otoka postigla je uistinu mnogo. Njeno poduzeće traje već 5 godina i zapošljava žene na otoku, mnoge od kojih su upravo oni osposobili pošto je krojenje i šivanje jedan od retro zanata, koji se ne uče više. S Danirinim proizvodima i radnom atmosferom pak, šivanje je privlačnije nego ikad. Tamo u Supetru, na otoku Braču, je baš baš lipo!

“Naše zaposlenice su stvarno divne i imamo od mlađih do starijih pred penziju i one koje su izašle iz srednje škole ili koje tek mi obučavamo. Moramo nažalost obučavati sami jer evo kako smo na otoku, fali nam radne snage i onda uzmemo sa zavoda žene i naučimo ih šiti. I onda ostanu kod nas raditi, dobiju posao i tako funkcioniramo.”

kaže Danira pa nastavlja

“naše radnice, u biti moje kolegice -bez njih ovo nebi bilo moguće i one tu daju 100% od sebe. Stvarno to proizvode s puno ljubavi i pažnje i nekako znam da sam dužna zbog njih (posao) gurati dalje i dalje.”

Proizvodi koje proizvode lagano prelaze granicu Hrvatske, pa se sad već prodaju u nekoliko zemalja Europe. Zahvaljujući krasnom touchu samih tkanina ali i sjajnim dezenima proizvodi su uistinu poželjni. A jer je kvaliteta top a sama rješenja iznimno pametna, lako je vidjeti zašto bi pred ovim poduzećem bio veliki uspjeh.

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Nevjerojatni Biljkoborci, Marina Andrijašević i Nika Vujević

Vrtlari poduzetnici pokrenuli su biznis iz hobija i osobne fascinacije sjetvom u urbanoj sredini.

SAZNAJ VIŠE
OPG Friščić

Obitelj Friščić leči i tira sve bolesti

Ivan i Karolina su OPG Friščić iz Ludbrega. Uzgajaju češnjak koji pretvaraju u kreativni proizvod.

SAZNAJ VIŠE
Petar Vlahovic gloglo

Automatizirani Petar Vlahović

Petar Vlahović je mladi zadarski poduzetnik koji je razvio inovativni samoposlužni točionik gloglo.

SAZNAJ VIŠE