Nevjerojatni

Nevjerojatna Danira

Nevjerojatna Danira

Danira Glavinić, visoka i nasmijana. Mi dolje u Dalmaciji to zovemo faca od žene. To vam znači da se tu stvarno ima čemu divit. Mene osobno najviše inspirira njezina velikodušnost. Ona će uvijek stati i posvetiti vam i vrijeme i pažnju. Bez žurbe i s lakoćom sjedite s njom u razgovoru ili je pitate savjete. Imate osjećaj da sve teče kako treba. Danira Glavinić ulijeva optimizam u sve ljude s kojima ima interakciju. Sve što radi, osjetno je puno puno truda i promišljanja u tome.

Zasukat rukave i dić glavu gore

Ako sam upoznala u živo ženski uzor kako izgleda ‘zasukat rukave i dić glavu gore’ to je apsolutno Danira. Nasmijana koliko je i otok sunčan, kaže da je taj stav od doma povukla. Njezini su poduzetnici i nikad po toj kući nije bilo kukanja:

“ja sam nekako to od svojih roditelja naučila. Da ovisiš sam o sebi prvenstveno i idemo. Nećemo sad tražiti neke isprike, izlike. Ovako je moglo… mogao nam je ovaj ili onaj pomoći, jednostavno idemo raditi i sami ćemo. Sve što napravimo, sami smo zaslužni za to.”

U tom duhu odgojena, od ranog je djetinjstva znala da će imati svoj poduzetnički put i samo je čekala saznati koja je njena priča. Sa 27 godina krenula je gradit brand i proizvodnju Dada&Rocco. Danas, 6 godina kasnije

“toliko ima posla i ja se zakopam u svom tom poslu pa uopće ne vidim dokle smo stigli ili što smo sve postigli. I onda kada me netko ono zaustavi i reče wow, što ste sve postigli, onda me to opali – vidi stvarno je, vidi se i to drugi prepoznaju. Što smo mi sve na jednom otoku uspjeli.”

Danira Glavinić (Dada&Rocco)

Poduzetništvo na otoku

Danira Glavinić s jednog otoka postigla je uistinu mnogo. Njeno poduzeće traje već 5 godina i zapošljava žene na otoku, mnoge od kojih su upravo oni osposobili pošto je krojenje i šivanje jedan od retro zanata, koji se ne uče više. S Danirinim proizvodima i radnom atmosferom pak, šivanje je privlačnije nego ikad. Tamo u Supetru, na otoku Braču, je baš baš lipo!

“Naše zaposlenice su stvarno divne i imamo od mlađih do starijih pred penziju i one koje su izašle iz srednje škole ili koje tek mi obučavamo. Moramo nažalost obučavati sami jer evo kako smo na otoku, fali nam radne snage i onda uzmemo sa zavoda žene i naučimo ih šiti. I onda ostanu kod nas raditi, dobiju posao i tako funkcioniramo.”

kaže Danira pa nastavlja

“naše radnice, u biti moje kolegice -bez njih ovo nebi bilo moguće i one tu daju 100% od sebe. Stvarno to proizvode s puno ljubavi i pažnje i nekako znam da sam dužna zbog njih (posao) gurati dalje i dalje.”

Proizvodi koje proizvode lagano prelaze granicu Hrvatske, pa se sad već prodaju u nekoliko zemalja Europe. Zahvaljujući krasnom touchu samih tkanina ali i sjajnim dezenima proizvodi su uistinu poželjni. A jer je kvaliteta top a sama rješenja iznimno pametna, lako je vidjeti zašto bi pred ovim poduzećem bio veliki uspjeh.

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Nevjerojatni Josip i njegova Cornuta

Josip Popčević je veoma smirena osoba. Kada ga upoznate, prvo što vam zapadne za oko je da su svaka riječ i pokret odmjereni. Kada ga …

SAZNAJ VIŠE
Marko Sinovčić - FoodBeyonders

Nevjerojatni Marko i njegovi FoodBeyonders

Marko Sinovčić je osnivač i vlasnik tvrtke Foodbeyonders. Bavi se proizvodnjom proteinskih pločica te coachingom za one koji žele promijeniti navike i poboljšati zdravlje. Uz to je i fitness trener. Finalist je prve generacije programa Nevjerojatni.

SAZNAJ VIŠE
Program Nevjerojatni

Pet nevjerojatnih mladih poduzetnika dobilo potporu

Odabrano je prvih pet poduzeća koji ulaze u program Nevjerojatni, novi program podrške poduzetnicima do 35 godina starosti. To su Enchant2, Hangover Happenings, Opet Njih 2, Proditus te Terrible Creations.

SAZNAJ VIŠE
ACT Grupa

Snaga zajednice

Time se ističe snaga i doprinos zajednice. Vrlo slični principi su i osnovica inovacije i ekonomskog rasta. Naime najvažnije odrednice koje vode u rast su izmjena znanja bez barijera…

SAZNAJ VIŠE
Denis Petričević i CrossFit Zrinski

Nevjerojatni Denis i njegov CrossFit Zrinski

Nismo htjeli ići preširoko i nuditi više različitih vrsta treninga i biti osrednji u svemu. Odlučili smo se usko specijalizirati i biti najbolji u tome.

SAZNAJ VIŠE
MladiRade logo

Nevjerojatni MladiRade

Oni su tim koji se sastoji od petero entuzijastičnih srednjoškolaca. Dolaze iz Kutine i svi su učenici 3. razreda Srednje škole Tina Ujevića.

SAZNAJ VIŠE