Dwizards – vi zaželite web, a ovi čarobnjaci ga i ostvare

Dwizards Web & Software Development - tim

Dwizards Web & Software Development agencija se, kao što i samo ime govori, bavi razvojem web i softver rješenja po želji i specifikaciji naručitelja. Brojni web shopovi, web i mobilne aplikacije, kompleksne internet stranice, booking engine web rješenja, internet portali te softverska rješenja za rast i razvoj poslovanja u gotovo svim industrijama proizašli su iz ove agencije. Vlasnik Darijan Kosić jasan je kada je riječ o poslovanju. Svakom klijentu se pristupa potpuno individualno i svaki klijent ima svog dediciranog voditelja projekta. Prije svakog projekta organizira se radionica s klijentom gdje se analiziraju njegovi zahtjevi, zatim u razvoju kreira jedinstveni dizajn i u konačnici funkcionalno web ili softver rješenje. Dwizards se također ističe što jedini na tržištu svojim klijentima nudi osiguranje isporuke projekta i jamstvo kvalitete.

Želja za diverzifikacijom

Uz Dwizards Web & Software Development agenciju, Darijan Kosić je vlasnik i suvlasnik u nekoliko tvrtki koje djeluju u potpuno različitim i odvojenim industrijama. Ujedno je i potpredsjednik u udruzi eCommerce Hrvatska. 

“Mogu reći da su želja za diverzifikacijom poslovanja i činjenica da sam oduvijek htio ući u IT biznis, što je samo po sebi predstavljalo velik izazov kako osobno nisam developer, svakako bile glavne misaone vodilje prilikom osnivanja ove tvrtke. Također, kao što su nedavne globalne (ne)prilike s covidom najbolje pokazale, potreba za našim uslugama je u snažnom porastu, naročito globalno. Digitalizacija je postala sastavni dio naših života. Mnogi od nas svakodnevno kupuju online, naručujemo hranu online, rezerviramo smještaj online. Tvrtke teže povećanju prodaje i optimizaciji poslovanja kroz niz web i softver rješenja, a to su sve usluge, odnosno digitalni proizvodi koje izrađujemo za naše klijente.”

Ono što je specifično u njihovom poslu je to da nisu specijalizirani za neku industriju ili vrstu proizvoda. 

“Kroz zadnje tri godine realizirali smo projekte u zaista svim industrijama na vrlo visokoj razini. Od klasičnog retaila (maloprodaje), prehrambene industrije, medicinske/farma industrije, turizma do avio industrije i IT-a. Jedino nismo radili nešto za vojnu industriju, iako imamo iskustva i projekata s javnom upravom također.”

Umrežavanje je ključ za uspješno poduzetništvo

Darijan smatra da su suradnja, umrežavanje, razmjena iskustava s drugim poduzetnicima od izuzetne važnosti za razvoj svakog poduzetnika i njegova poslovanja. 

“Poklonik sam ideje da uvijek treba učiti, a umrežavanje s drugim poduzetnicima zaista su vrijedan izvor znanja. Osim znanja uvijek se tu mogu razviti i zajedničke poslovne ideje, brojne suradnje i u konačnici novi projekti.”

Najveći izazov u poduzetništvu Darijan u određenoj mjeri vidi u nelojalnoj konkurenciji i dumpingu tržišta s nerealno niskim cijenama. Ipak smatra da su u konačnici kvaliteta usluge i procesi rada ono što čini razliku u odnosu na konkurenciju. 

“IT industrija ima i veliki problem s radnom snagom. Brojni stručnjaci i iskusni developeri dobivaju ponude izvana kojima je teško konkurirati. Izazov je probiti se na vanjska i veća tržišta od Hrvatske. Primarno se to odnosi na ugovaranje novih klijenata iz zapadne Europe ili SAD-a., kako bi našim djelatnicima omogućili konkurentnije uvjete i zadržali ih u tvrtki. Ljudi su naša najveća vrijednost i puno vremena trošimo na razgovor s ljudima. Trudimo se implementirati aktualne trendove karakteristične za našu industriju i redovito mjerimo zadovoljstvo naših ljudi.”

Planovi za Dwizards su doista veliki. Cilj im je ići u daljnju diverzifikaciju poslovanja i omogućiti klijentima još bogatiju uslugu, te biti u koraku s trendovima i realizirati neke nove interne projekte. 

“Nažalost ne mogu u ovom trenutku više od toga reći. Početkom godine otkrit ćemo dva nova brenda unutar Dwizards Web & Software agencije, čime ćemo se zaista istaknuti na tržištu i u bliskoj budućnosti pozicionirati kao lider među srednje velikim tvrtkama u našoj industriji.”

Dwizards Web & Software Development 2

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

Ivan Jakubi i Darijan Kosić - Today's Games

ReSetna je nova videoigra koju razvija Today’s Games

ReSetna je nova videoigra koju razvijaju Darijan Kosić te Ivan Jakubi. Planiraju prodati 500 do 700 tisuća primjeraka.

SAZNAJ VIŠE
Digicyte tim

Nevjerojatni Digicyte i njihov skener Marvin

Digicyte tim radi na razvoju skenera za digitalizaciju tkiva u medicini te na softverskim rješenjima za kvantifikaciju parametara.

SAZNAJ VIŠE
Nades Design

NADES Design nudi potpuno održiv i inovativan pristup u proizvodnji biljnih pripravaka

Nades Design su 7 znanstvenica s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Razvijaju prirodna zelena otapala i biljne pripravke za industriju.

SAZNAJ VIŠE